Prezentacija projekta HOMER

Prezentacija projekta HOMER

29.1.2008. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Grad Labin u suradnji sa sa Krapinsko - zagorskom županijom i Ekonomskim institutom iz Maribora provodi projekt “Usklađivanje obrazovnih mogućnosti sa zahtjevima tržišne ekonomije” skraćeno – HOMER, a koji se financira iz Europske unije kroz program INTERREG IIIA.

Glavni ciljevi projekta su razvoj sistematičnijeg i potpunijeg pristupa poboljšanju položaja mladih na tržištu rada u Hrvatskoj i Sloveniji, smanjenje stope nezaposlenosti, povezivanje korisnika na tržištu rada, podizanje razine poduzetničke kulture, uvođenje obuke u poduzećima, razvoj obrazovnih programa, te programa za pomoć mladima pri razvijanju natjecanja na tržištu rada.   

Ciljne skupine projekta su mladi (učenici srednjih škola, studenti, nezaposleni koji traže prvi posao) i poduzeća koja žele razviti svoje mlade kadrove, kao i partneri koji sudjeluju u projektu, koji će tim putem obogatiti i unaprijediti svoje aktivnosti.

U okviru Projekta HOMER  u srijedu 30. siječnja 2008. godine u 10,00 sati u prostorijama Srednje škole Mate Blažine Labin održati će se radni sastanak na kojem će uz predstavnike Grada Labina sudjelovati stručnjaci iz Slovenije, te  predstavnici Gospodarske komore Istarske županije, Istarske razvojne agencije IDA, Zavoda za zapošljavanje – Ispostava Labin i  Srednje škole Mate Blažine.

Sudionici radnog sastanka posjetiti će tvrtke Systec automatizacija d.o.o. i Benetton Istria d.o.o.  

U poslijepodnevnim satima gosti iz Slovenije razgledat će Stari grad Labin, a
polaznici radionica projekta Labin – Zdravi grad i Dječji pjevački zbor MINICANTANTI predstavit će se svojim programom.

HOMER projekt EU mladi tržište edulacija mate blažina srednja škola labin zdravi grad INTERREG IIIA.