Prezentacija mobilne aplikacije „Zaustavimo nasilje u školama“ sedmašima labinskih osnovnih škola

Prezentacija mobilne aplikacije „Zaustavimo nasilje u školama“ sedmašima labinskih osnovnih škola

22.11.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U organizaciji projekta Labin-zdravi grad i Gradskog vijeća mladih sa Srednjom školom Mate Blažine obilježena su čak dva međunarodna dana - Svjetski dan sprječavanja zlostavljanja djece (19.11.) i Sveopći dječji dan (20.11.) i to u ponedjeljak 21.11.2016. u labinskim osnovnim školama I.L. Ribara i M. Vlačića predstavljanjem mobilne aplikacije „Zaustavimo nasilje u školama“, koja je još 2014. godine nastala u sklopu europskog projekta "Thin Line" (OVDJE!), realiziranog temeljem suradnje Grada Labina i Općine Sandnes (Norveška).

 

Hrvatska verzija aplikacije koja se može ''skinuti'' na pametne telefone (iPhone OVDJE!  i androide OVDJE!) prilagođena je hrvatskim zakonima i protokolima, preuzeti od nadležnih hrvatskih institucija i udruga (Ministarstvo znanosti o obrazovanja, Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba, Hrabri telefon, Savjetovalište Luka Ritz, Ministarstvo unutarnjih poslova, Pravobranitelj za djecu...) koje se bave prevencijom nasilja, a izradili su je labinski srednjoškolci pod vodstvom profesorice Laura Kokot i Ana Paliska  iz Srednje škole Mate Blažine.

 

Aplikaciju su učenicima sedmih razreda dviju osnovnih škola prezentirali učenici SŠMB-a: Monika Radovac, Erna Kurbašić, Sanela Isanović, Aleksandar Parenta, Mateja Klapčić, Massima Milevoj, Elena Miletić, Mihaela Kožljan i Alison Farkaš.

(Tekst: Ana Paliska; Foto: Čedomir Ružić i učenici SŠMB-a)

 

ssmb.hr

 

 

mobilna aplikacija stop nasilju u školama škola eu projekt