Prezentacija građanske inicijative Skockaj se

Prezentacija građanske inicijative Skockaj se

3.3.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

U sklopu Dječjeg maskenbala i spaljivanja ovogodišnjeg pusta, u dvorani Srednje škole Mate Blažina održati će prezentacija građanske inicijative Skockaj se, koju Udruga za mlade Alfa Albona provodi od siječnja 2014.

Inicijativa je obuhvaćala izradu podloge i pripadajuće opreme za društvenu igru „Ljudski čovječe ne ljuti se"  kojom se djeci, mladima i drugima pruža dodatni način zabave i druženja  u svojoj lokalnoj zajednici.
Ideja je nastala zajedničkim promišljanja članova, zaposlenih i volontera udruge a sukus promišljanja je okupljanje djece, mladih odnosno svih onih željnih kreativne zabave u konkretnu inicijativu koja će imati pozitivne učinke na razvoj lokalne zajednice.
Aktivnosti koje su bile predviđene unutar inicijative su stvaranje radnog tima, suradnja sa obrtima/tvrtkama, akcija izrade podloge i kocke te prezentacija igre.
U procesu provedbe uključeni su bili i mladi koji su zajedno sa članovima udruge sastavljali slogan za prezentaciju igre dok su se sa djecom dogovarala pravila i izgled igre.
Na sutrašnjoj prezentaciji namjerava se okupiti djecu, mlade i sve one građane koji su voljni zajedno zaigrati ljudski čovjeće ne ljuti se i time pridonijeti stvaranju novog sadržaja, društvenog i inovativnog, na području grada.
Udruga se ovom prilikom zahvaljuje članovima učeničkoj vijeća Osnovne Škole Ivo Lola Ribar koji su svojom kreativnošću i domišljatošću doprinijeli razvoju novih pravila, mladim sudionicima radionice španjolskog jezika koji su osmislili slogan, Labinjonskoj kompaniji domoćoj folšariji na suradnji pri prezentaciji igre, te naravno donatorima koji su omogućili da se ova inicijativa ostvari.
Inicijativa je financirana od strane Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva putem natječaja „Naš doprinos zajednici" te drugih manjih donatora.

Udruga Alfa Albona

 

 

skockaj se udruga alfa albona alfa albona