Preventivna akcija PU istarske u Labinu, Puli i Rovinju ‘Policija i građani voze zajedno’

Preventivna akcija PU istarske u Labinu, Puli i Rovinju ‘Policija i građani voze zajedno’

17.3.2009. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

U nedjelju, 22. ožujka PU istarska će od 11 do 15 sati na području Pule, Rovinja i Labina provoditi preventivnu akciju pod nazivom „ Policajci i građani voze zajedno", usmjerenu na vozače mopeda i motocikala. - Cilj prometne akcije je smanjiti najteže posljedice prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači mopeda i motocikala te povećati prometnu kulturu i poštivanje prometnih propisa od strane vozača mopeda i motocikala, ali i drugih sudionika prometa, izvijestili su iz policije.

Aktivnosti će se provoditi na pogodnim mjestima poput okupljališta vozača mopeda i motocikala, a u akciju su, osim policije, uključeni HAK, STP - stanice za tehnički pregled, moto klubovi te servisi mopeda i motocikala.

Policajci će vozače mopeda i motocikala upoznati s najčešćim greškama koje dovode do najtežih prometnih nesreća i stradavanja, a svojim osobnim primjerom ukazati će na poželjno ponašanje u prometu. Instruktori HAK-a i predstavnici auto škola davat će savjete o propisnoj vožnji dok će kontrolori stanice za tehnički pregled svoj doprinos akciji dati korisnim savjetima o važnosti tehničke ispravnosti vozila. Članovi moto klubova vozačima će prenijeti iskustva o sigurnoj vožnji, a auto serviseri savjete o pravilnom održavanju motocikala i korištenju zaštitne opreme.

Stoga PU istarska poziva sve koji svojim aktivnostima mogu doprinijeti i utjecati na smanjenje najtežih prometnih nesreća da se pridruže akciji, a vozače mopeda i motocikala pozivaju da ukoliko u nedjelju vide policijski punkt da se zaustave i priključe akciji.

Po završetku akcije svi sudionici su pozvani na zajedničku vožnju.

policija PU Istarska prevencija PP Labin motociklisto vozači prometna nesreća