Prevarena prilikom pokušaja najma stana

Prevarena prilikom pokušaja najma stana

2.11.2023. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Labinska policija zaprimila je prijavu o prijevari čija je žrtva bila 24-godišnjakinja koja je uplatila predujam za najam stana u Rijeci u iznosu od više stotina eura, da bi naknadno shvatila da je oglas bio lažan.

Naime, žena je 24. listopada u oglasniku na jednoj društvenoj mreži pronašla oglas i s ciljem dogovaranja najma oglašenog stana, putem aplikacije, stupila u kontakt s nepoznatom muškom osobom koja se predstavila kao navodni vlasnik stana. Sukladno uputama navodnog vlasnika stana, putem međunarodne poštanske uplatnice uplatila je predujam za najam stana, da bi naknadno utvrdila kako se stan na dogovorenoj adresi ne iznajmljuje i nakon čega više nije mogla stupiti u kontakt s tom osobom.
Policija poduzima daljnje mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti i počinitelja kaznenog djela prijevare.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj. Dobro je provjeriti putem otvorenih izvora tko je vlasnik stana i je li to osoba koja ga oglašava. Ako ste u mogućnosti, osobno ili putem osobe od povjerenja, probajte provjeriti na samoj adresi iznajmljuje li se stan koji vas zanima. Preporuka je da ne šaljete novac nikome koga ne poznajete i razmislite biste li taj isti iznos novca dali nepoznatoj osobi koju sretnete na cesti.

U slučaju da ste oštećeni kaznenim djelom ili posumnjate u mogućnost počinjenja kaznenog djela, obavijestite policiju na broj 192.


Foto: MUP

prevara najam stana kazneno djelo