Presika: ponovni odron zida

Presika: ponovni odron zida

13.11.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Za vrijeme trajanja aktualnog sata na jučerašnjoj sjednici labinskog Gradskog vijeća vijećnik Silvano Vlačić(HDZ) četvrti put je upozorio na derutno stanje zida koji se nalazi na Presici, na dionici ceste od trafostanice prema Kanfarelićima. Upozorio je da se na tom mjestu već više puta odronjavalo kamenje na cestu, a posljednji takav slučaj bio je prošloga tjedna. Apelira na Grad Labin da sanira problem prije nego što nastrada neki vozač ili dijete. Grad Labin ima mogućnost da za 100 tisuća kuna otkupi zid ili da izda nalog vlasnicima zida da ga saniraju.

Gradonačelnik Tulio Demetlika kazao je kako je više puta bio sazvan sastanak sa vlasnicima zida te da su prema vlasnicima upućene ponude za otkup zida. Dogovor nije postignut jer su građani tražili da se otkupi po tržnoj cijeni na što Grad Labin nije pristao.

Vijećnica Nevenka Belušić(SDP) ponovno je upozorila na kompliciranu proceduru koju svakoga mjeseca prolaze umirovljenici prilikom ishođenja subvencioniranih autobusnih karata. Predložila je da umirovljenici traženi iznos uplate putem uputnice, a ne da dolaze u upravnu zgradu plaćati. Pročelnica odjela za samoupravu i upravu, Eni Modrušan kazala je da na taj način vode evidenciji koliko je izdano autobusnih karata te na temelju evidencije uplaćuju subvencionirani dio Autotransu.

zid odron zida Presika Eni Modrušan Demetlika Nevenka Bleušić sjednica Poglavarstvo