Pregled policijske uprave istarske za 2007

Pregled policijske uprave istarske za 2007

27.12.2007. // Regional Express // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Danas se, 27. prosinca, u jutarnjim satima u prostorijama PU Istarske održala izvanredna konferencija za novinare, no u sasvim ležernoj atmosferi. Načelnik Loris Kozlevac, u pratnji glasnogovornice Nataše Rogić, dao je kratak osvrt na uspjehe policijskih akcija u 2007. godini, pritom spomenuvši situacije koje se na žalost nisu mogle prevenirati ili predvidjeti.

U statističkim pregledima pokazatelja općeg stanja sigurnosti na području PU Istarske za prvih 11 mjeseci 2007. godine u odnosu na 2006. godinu zabilježen je znatan pad kaznenih djela  i to od 8% što je, kaže Kozlevac, dobar rezultat. U ovoj je godini bitno istaknuti pet izvrsno obavljenih akcija zaplijene veće količine droga i tri akcije zaplijene krivotvorenih novčanica. Što se tiče stanja u prometu, većih poboljšanja nije bilo, no nije bilo ni pogoršanja statistike. Poginulih na cestama u ovoj je godini bilo 40, a taj je broj jednak broju poginulih krajem prošle godine. Istra je ostala potresena nakon šest slučajeva teških ubojstava. Na žalost takvi se slučajevi nisu mogli prevenirati. Preostaje nam nada da se iduće godine takve tragedije neće ponoviti.

Načelnik Kozlevac istaknuo je kako su se policijskim snagama krajem godine pridružile i nove snage koje su za sada samo vježbenici, no u idućoj će godini zasigurno i oni više sudjelovati u suzbijanju svih vrsta kriminala pa će i cjelokupan rad policije biti kvalitetniji.

Foto: Barkun.hr 

Loris Kozlevac PU istarska crna kronika ubojstvam 2007 statistika