Predstavnici Općine Raša, raški boćari i predstavnici RKUD-a Rudar gosti na ovogodišnjem glazbenom festivalu Slavonije Požega 2013.

Predstavnici Općine Raša, raški boćari i predstavnici RKUD-a Rudar gosti na ovogodišnjem glazbenom festivalu Slavonije Požega 2013.

30.8.2013. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Kultura

Glazbeni festival Slavonije, Požega 2013 ex Zlatne žice Slavonije svečano je otvoren jučer, a tijekom četiri festivalska dana održat će se brojne izložbe, promocije i koncerti najpopularnijih  hrvatskih tamburaša. Da podsjetimo, općina Raša zbratimljena je s općinom Velika.

I upravo Veličke legende, tamburaši koji su dio KUD-a I.G. Kovačić i često nastupaju  u našem kraju, od Labinskih konti i mnogih manifestacija u općini Raš,a  otvorit će večerašnji festival s pjesmom „HEJ malena“ čiju glazbu i angažman potpisuje Danijel Pirović poznati suradnik naše mlade labinske glazbenice Dine Rizvić.  U srijedu 28. kolovoza održana je svečana sjednica općine Velika čime je obilježena 20. godišnjica postojanja općine,  a nazočili su joj raška načelnica Glorija Paliska Bolteistan sa suradnicima. Sutra će na boćarskom turniru, najvećem u istočnom djelu Slavonije koja se održava u mjestu Mala kraj Velike, svoje boćarske i natjecateljske  vještine iskazati boćari BK Raša. O svemu više možete poslušati sutra u 10:30 na našem radiju  u izravnom javljanju Josipa Pina Knapića  koji će nam uživo prenijeti impresije iz Požege.

rkud rufar raša folklor