Digital Labin 2023 Top Full M - Digital Labin 2023 Top Full

Predstavnici Kluba 119. brigade uručili vrijedne monografije Gradu Labinu

Predstavnici Kluba 119. brigade uručili vrijedne monografije Gradu Labinu

28.10.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Predstavnici udruge „Klub 119. brigade HV“ predsjednik Roberto Fabris  i urednik monografije Davor Gregorović u prostorijama Grada Labina uručili su gradonačelniku Grada Labina Valteru Glavičiću i zamjenici gradonačelnika Federiki Mohorović Čekada monografiju "119. brigada HV-a u Domovinskom ratu 1991.-1995." na hrvatskom i talijanskom jeziku, koju je sufinancirao i Grad Labin, a objavljena u rujnu ove godine u povodu 30. obljetnice osnutka ove istarske ratne postrojbe.

Predsjednik udruge i urednik monografije zahvalili su na podršci koju je Grad Labin pružio ovom projektu, odnosno trajnom vrijednom zapisu jednog velikog dijela istarske i hrvatske povijesti. Primjerci monografije bit će podijeljeni i u svim školama u gradovima iz kojih su dolazili članovi 119. brigade pa tako i u onim labinskim.

Gradonačelnik Glavičić istaknuo je zadovoljstvo ovim projektom i njegovom važnošću.

„119. brigada HV-a čini nas ponosnima što smo iz Istre, a ova monografija zapis je koji će služiti budućim generacijama da se nemjerljivi doprinos naših sugrađana u obrani Hrvatske nikad ne zaboravi. Na nama je da uspomenu i ponos na vaše djelovanje tih godina, uz sada dostupnu monografiju prenosimo dalje.“ – istaknuo je gradonačelnik Valter Glavičić

Autori predgovora monografije su general pukovnik Marijan Mareković i general bojnik Jozo Miličević, zapovjednici legendarne 1. gardijske brigade HV „Tigrovi“, recenzenti dr. sc. Davor Marijan i dr. sc. Jakša Raguž, te prof. dr. sc. Damir Agičić, autor monografije je dr. sc. Darko Dukovski, dok je prevoditeljica knjige na talijanski jezik Tamara Petrović Turković.

U Labinu će predstavljanje monografije biti organizirano u studenom.


119. brigade roberto fabris domovinski rat rat monografija