PREDSTAVLJENI „VERSI Z BREGA“ LABINSKE PJESNIKINJE ORIJANE JURČEVIĆ

PREDSTAVLJENI „VERSI Z BREGA“ LABINSKE PJESNIKINJE ORIJANE JURČEVIĆ

6.5.2022. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Jučer je pred mnogobrojnom publikom u polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin predstavljena prva zbirka pjesama autorice Orijane Jurčević „Versi z Brega“.  


Za glazbenu uvertiru u pjesničku večer bili su zaslužni domaći glazbenici okupljeni pod nazivom „Anđeli“, a nakon uvodnih riječi  ravnateljice Knjižnice Silvije Fiamengo posjetitelji su vidno emotivni uživali u dragoj nam labinskoj cakavici nadahnuto pretočenoj u Orijanine stihove. Sjećanja na minula vremena, drage ljude, unuke kojima je ovaj libret i posvećen satkana su u ove verse na vrlo emotivan, topao, jednostavan, a opet živopisan, katkad i humorističan način.


Uz autoricu knjigu je predstavila i urednica, pjesnikinja Neda Milenkovski, a opuštenoj atmosferi i ugodnom druženju svojom spontanošću pridonio je voditelj i moderator susreta Daniel Mohorović. 


Kroz stihove koje je uz autoricu Orijanu Jurčević autentično interpretirala i urednica Milenkovski, svi prisutni poštovatelji domoće besede neumitno su osjetili autoričinu pozitivnu energiju, životni optimizam i njezino veliko srce. 


U lijepo ugođenoj večeri predstavljena zbirka dijalektalne poezije dat će svoj obol u očuvanju naše besede, naše cakavice, te naći svoje mjesto u Zavičajnoj zbirci naše knjižnice.

neda milenkovski daniel mohorović