Predstavljeni 8. Gastro okusi Istre i 6. Sajam cvijeća

Predstavljeni 8. Gastro okusi Istre i 6. Sajam cvijeća

9.4.2014. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

U prostorijama Grada Labina dana su medijima predstavljene  manifestacije 8. Gastro okusi Istre i 6. Sajam cvijeća koji će se u Labinu održati u petak, 11. travnja 2014. godine, odnosno u subotu, 12. travnja 2014. godine.

 

„Gastro okusi Istre“ su manifestacija koju Obrtnička komora Istarske županije organizira po osmi put kako bi se promoviralo istarsko ugostiteljstvo, izvorna domaća kuhinja i autohtone zdrave namirnice. Domaćin ovogodišnje manifestacije je Udruženje obrtnika Labin,  a pokrovitelj obje manifestacije je Grad Labin i Turistička zajednica Grada Labina.

 

Na konferenciji za medije uz Tulia Demetliku, gradonačelnika Grada Labina i direktoricu TZ Grada Labina Radmilu Paliska Kos, govorio je Mario Paliska, predsjednik Obrtničke komore Istre, Valter Karlović, predsjednik Udruženja obrtnika Labin te Lori Luketa Dagostin ispred tvrtke  „1. Maj Labin“ d.o.o. Labin.   

 

„S nama će biti mnogi od najpoznatijih i najkvalitetnijih istarskih ugostitelja, predstavnici svih sedam istarskih udruženja obrtnika, koji će spremati tradicionalna, ali i moderna jela bazirana na našim domaćim sastojcima, kao što su plodovi mora, meso peradi, svinje i boškarina, suhomesnati proizvodi, tartufi, šparoge, bljušti. Preko 40 ugostitelja, vinara, proizvođača ulja, tjestenine i ostalih prehrambenih proizvoda predstavit će Vam svoje umijeće. Uz promotivni, manifestacija ima i natjecateljski dio; u 15,00 sati ocjenjivat će se jela na bazi šparoga, koja će pripremati po jedan predstavnik svakog udruženja“, rekao je Mario Paliska, predsjednik Udruženja obrtnika Labin.

 

Labinski gradonačelnik Tulio Demetlika izrazio je zadovoljstvo što se ta velika manifestacija održava u našem gradu te je napomenuo da je od strane grada prihvaćena sa zadovoljstvom, ustupljen im javni prostor kao i financijska potpora. `To je jedna od rijetkih manifestacija u kojoj promoviramo i nudimo našu zdravu domaću hranu kao vrhunski specijalitet i deliciju. Zahvaljujem se OK IŽ-u što se manifestacija po prvi puta održava u našem gradu`, kazao je Demetlika.

 

Valter Karlović, predsjednik Udruženja obrtnika Labin izrazio je zadovoljstvo što se odazvalo 10 ugostitelja koji će kao domaćin činiti 5 timova. Karlović je izrazio i zadovoljstvo što su putem ove manifestacije članovi labinskog prepoznali vid samopromocije.

 

Lori Luketa Dagostin voditeljica profitnog centra `javne i zelene površine` u tvrtci  „1.Maj Labin“ d.o.o. kazala je da osim ove zajedničke manifestacije Grad i Komunalno poduzeće i ove godine biraju najljepše uređenu okućnicu ili balkon te se svi zainteresirani mogu još uvijek prijaviti. `Sajam cvijeća je ujedno i Dan otvorenih vrata Komunalnog poduzeća 1.Maj Labin te su stručni suradnici poduzeća na raspolaganju građanima za pitanja i savjete. U sklopu Sajma održat će se i dvije edukativne radionice, od kojih jedna za učenike osnovnih škola. Na ovogodišnjem, 6 po redu sajmu cvijeća, izlagat će 10 velikih i 15 manjih ponuđača. I jedna i druga manifestacija uvod su u šesto Proljeće u gradu`.

 

Tijekom dva dana održavanja manifestacija u velikom šatoru građane očekuje i bogati zabavno-glazbeni program.

udruženje obrtnika gastro okusi sajam cvijeća alen golja 1.maj komunalno uo