Predstavljena treća knjiga Teodora Goba iz Trgetari: Smrt blagajnice s kase br. 4

Predstavljena treća knjiga Teodora Goba iz Trgetari: Smrt blagajnice s kase br. 4

29.4.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

U prepunoj dvorani RKUD-a Raša predstavljena je treća knjiga Teodora Goba, dipl. ing   elektrotehnike iz Trgetari u općini Raša, inače zaposlenog u Rockwolu pod nazivom „ Smrt blagajnice s kase broj 4“.

Prije dvije godine Gobo, strastveni zaljubljenik u pisanje izdao je svoju prvu knjigu "Medalja za hrabrost", prošle godine „Koroskopski fijasko“ a sada je svjetlo dana ugledala njegova treća knjiga po žanru triler, krimić u kojem nas Gobo uvodi u svijet inspektora Rudolfa Bresca rastrganog uzmeđu posla u velikom gradu i čežnje za povratkom u svoj rodni Trget. Hoće li prevladati razum ili srce? Rudi je svoju odluku donio a na čitateljima je da je otkriju. Uz Rudolfa glavni su likovi još blagajnica koja na početku knjige na kasi otkriva kriminalca koji se vratio u grad, glavni negativac Filip Geler, policijski doušnik Neron itd.

-Sada sam se želio okušati u knjizi koja je po žanru krimić, triler, kriminalistički roman, nešto potpuno drugo u odnosu što sam nekad pisao, govori autor Teodor Gobo koji piše kako kaže oduvijek, od kada zna za sebe a počeo je s poezijom.

- Inače volim taj žanr ali često sam se u njemu susretao da već u sredini knjige otkrijem u čemu je riječ. Pokušao sam i ja nešto napisati a oni koji su je pročitali rekli su da nisu znali do kraja. Knjiga je nestala neplanirano, bilo je u planu nešto drugo ali ušao sam u jedan šoping centar i blagajnica s kase broj 4 mi je rekla par riječi i tako je nastao krimić. Nažalost ta blagajnica u mojoj knjizi pogiba vrlo brzo, već negdje na desetoj stranici a ja na petnaestoj. No živi smo i zdravi oboje, ističe Gobo koji i osvojim daljnim planovima kaže kako je u dilemi izdati četvrti komad koji je već napola napisan ili „izbaciti“ knjigu poezije koja je već gotova. Pisanje mu je bijeg od stvarnosti i hobi a u tome ima potporu obitelji i prijatelja. Neki su na promociju stigli čak iz Slovenije.

Nakadnik je tvrtka Vetva grapf, knjiga je tiskana u nakladi od 300 komada a urednik knjige Leo Knapić naglasio je kako je sve teklo po planu iako ih je malo šokirao naslov.

– S Teom je bilo lijepo surađivati jer ima viziju, zaključio je Knapić. Kroz program je duhovito i šarmantno moderirala Morin Hukić a u glazbenom dijelu nastupili su mladi glazbenici Antonio Kos, Moris Gržan i Adrijana Miletić. (Branko BIOČIĆ)
teodor gobo roman kultura predstavljanje knjige