Predstavljena pjesnička zbirka „Reci mi ca“

Predstavljena pjesnička zbirka „Reci mi ca“

24.4.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Jučer smo u našoj knjižnici s velikom radošću labinskoj publici predstavili knjigu u vlastitoj nakladi – „Reci mi ca“.

„Reci mi ca“ pjesnička je zbirka nagrađenih pjesama s literarnog natječaja Ca je ča koji naša knjižnica raspisuje dugi niz godina, a sabrane pjesme nagrađene su u periodu od 2010. do 2017. godine.

 

U večeri prepunoj pozitivnih emocija okupili smo na jednome mjestu zaljubljenike u dijalektalnu poeziju, pjesnike, likovne umjetnike te mlade folkloraše iz RKUD-a „Rudar“ Raša koji su nam svojim nastupom, tradicijskom glazbom i plesom razgalili srca i upotpunili naš susret u stihu.

 

Svoje nagrađene pjesme publici su dojmljivo pročitali pjesnici Sanja Depikolozvane, Eler Dobrić, Gordana Dropulić, Jelica Fiorido, Bruna Gobo,Teodor Gobo, Zlata Jurcan Vukelić, Neda Milenkovski, Đulija Miletić, Rina Miletić, Daniel Mohorović, Nikola Šumberac i Masimo Vladić.

 

Obilježili smo tako  još jednu Noć knjige i to slaveći našu knjigu, zbirku pjesama naših pjesnika, pisanu našom domoćom besedom.

 

Zahvaljujemo našim dragim pjesnicima, mladim umjetnicima na likovnim akademijama, labinskoj multimedijalnoj umjetnici Ivoni Verbanac, RKUD-u „Rudar“ iz Raše, modertorici Morin Hukić, dogradonačelnici Grada Labina Federiki Mohorović Čekada, ali i našoj divnoj publici na lijepom druženju i podršci da se i dalje trudimo i budemo ustrajni u promidžbi i predstavljanju labinjonske cakavice.

 

Veliko hvala upućujemo i onima koji su financijski potpomogli tiskanje naše knjige, Istarskoj županiji – Regione Istriana, Upravni odjel za kulturu – Assessorato alla cultura i Gradu Labinu.

 

Knjiga Reci mi ca darovana je svim posjetiteljima promocije, a bit će darovana i svim školama na Labinštini, kao i istarskim  narodnim knjižnicama.


Galerija fotografija


Gradska knjižnica Labin
  


gradska knjižnica Labin reci mi ca cakavica kultura