Predstavljena “Božićna bajka” u labinskom starom gradu

Predstavljena “Božićna bajka” u labinskom starom gradu

6.12.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Osam dana skromnog, ali toplog, ugodom i kvalitetom ispunjenog programa, očekuje nas između dva petka, od 17. do 24. prosinca godine na izmaku. Promenadni koncerti, nastupi zborova, orkestara i klape, dječje predstave i nezaobilazna ponuda iz adventskih kućica ove će godine, posebno u večernjim satima, donijeti dašak optimizma, poneki veseli osmijeh i toliko željno ali svakako odgovorno druženje.

Blagdanski duh već se danas osjeti na uličicama i trgovima starog Labina, koje su ove godine neuobičajeno obogaćene prigodnim dekoracijama, lampicama, božićnim jelkama, mašnama i girlandama. Već postojeće prigodne, šarene kulise i fasade dodatno su ukrašene, obojene u poznate zlatno-crvene tonove adventskog doba.

“Ove godine nastavljamo nešto što smo započeli na Badnjak 2019. Sjećaju se tog Badnjaka svi koji su se u večernjim satima zatekli u starom gradu Labinu, pod Torionom, gdje je grupica entuzijasta pripremila jedno iznenađenje. Imali smo uspješno trodnevno predbožićno događanje na Zelenicama, no druženje na sam Badnjak pokazalo se kao pun pogodak, a isto tako i lokacija u starom gradu. Bit ćemo dosljedni, tako da ove godine uz sam Badnjak planiramo druženje i program kroz čitav tjedan, a naša će starogradska jezgra biti posebno prigodno dekorirana - uz već postavljene svjetlosne dekoracije, koje se u cijelom gradu, pa tako i ovdje, premijerno pale večeras, tu su i predivni prigodni ukrasi, djelo naše likovne umjetnice Alide Blašković Koroljević” - rekao je prigodom predstavljanja manifestacije “Labin: Božićna bajka” Valter Glavičić, labinski gradonačelnik.

Punih osam dana trajat će svakodnevni program, podijeljen na onaj zabavno-glazbeni, koji će prevladavati u dane vikenda. Tada nas čekaju promenadni nastupi brojnih lokalnih glazbenika - u petak 17. prosinca u večernjim satima zabavljat će nas Duo ExNew, u subotu 18. tu su Labinjanima dobro znani Side Effects, a dan kasnije repertoar svjetskih pop-rock evergreena odsvirat će Aerials Duo. U tjednu nas očekuju nastupi Klape Labin, dječjeg zbora Minicantanti i labinskog Gradskog orkestra, a u srijedu 22. prosinca dvije izvedbe predstave za djecu “Otmica Djeda Mraza” u izvedbi pulskog Teatra Naranča, u 17 i 19 sati. Sam Badnjak rezerviran je za glazbu, a večernje nastupe oko 20 sati otvara poznata labinska kantautorica Elis Lovrić.

Uz prigodnu ugostiteljsku ponudu, adventske su kućice kao i svake godine rezervirane za ponudu humanitarnih udruga. “Mendula” iz Sv. Nedelje tako će prodavati listiće za tradicionalnu blagdansku humanitarnu lutriju, a u kućicama će se naći i ponuda Gradskog društva Crvenog križa Labin, Udruge osoba s invaliditetom Labin i udruge “Krilo Labina”.

Organizaciju “Božićne bajke” u Labinu ove je godine preuzela Turistička zajednica Grada Labina, uz partnerstvo i operativnu podršku Grada Labina i gradskih tvrtki.

božićna bajka labin grad labin tz labin badnjak božić