Božić u Labinu
LC na Instagramu

Predstavljena 15. Labin Art Republika

Predstavljena 15. Labin Art Republika

19.6.2017. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Zabava

Na terasi hotela Peteani  danas predstavljen je program 15. Labin Art Republike koja će  kao i prethodnih godina, svečano biti otvorena u sklopu gradske fešte “Petrova u subotu 1. srpnja.. Uz brojna popratna događanja te večeri, glazbeni uvod u 15. LAR rezerviran je za popularnu Crvenu jabuku i Replay Band, koji će svirati na Titovom trgu, te Twisted Town party elektronske glazbe na "Špini".  Čast podizanja zastave festivala i otvorenja labinskog kulturnog ljeta pripala je Gradskom orkestru Labin koji su tijekom proteklih 14 ljeta Labin Art Republike redovito sudjelovali u njenom programu.

 

Labin Art Republika u svojoj, petnaestoj godini sazrjela je kao brand i postala od mladog festivala pravo tradicionalno kulturno ljeto. Već je postalo nezamislivo da stari grad Labin kroz dva ljetna mjeseca bude bez niza kulturnih i umjetničkih događanja, a ove godine dodatno smo profilirali naš program konstantno podižući kvalitativnu razinu umjetnika i izvođača koje dovodimo u naš grad, rekao je nazočnim novinarima gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić  te dodao da je naš  grad mjesto djelovanja ali i obitavanja brojnih umjetnika, od kojih je nemali broj nacionalno i međunarodno poznatih, stoga je jedini ispravan put upravo onaj koji smo zacrtali prije 15 godina - a to je da svako labinsko ljeto bude obojano bojama COOLTURE. Gradonačelnik Glavičić istaknuo je važnost podizanja kvalitete ponude  u Labinu i  Rapcu te gotovo savršeno nadopunjavanje dva ljetna zabavno - kulturna festivala,  - ovaj na uzvisini staroga grada Labin Art Republiku  te onaj na obali mora,  partnerski festival u Rapcu, Rabac Open Air.

 

Izvrsnu suradnju između dva festivala potvrdila je i Vlatka Ilečić Arklinić voditeljica odjela destinacijskog managmenta Valamar Riviere.

 

Loredana Ružić Modrušan predstavila je ovogodišnji program Labin Art Republike te dodala da ni ovoga ljeta neće nedostajati glazbenih događanja  - već drugi vikend srpnja jati  čeka nas trodnevni Labin Jazz Festival i pet koncerata vrhunskih domaćih i inozemnih jazzera kroz tri festivalske večeri. Posljednji četvrtak u srpnju, 27.07., na pozornicu kod Špine penje se legenda hrvatskog novog vala Jura Stublić u pratnji svoje vjerne grupe Film.

 

Dan Grada Labina obilježit će se 12. kolovoza a glazbeni gost je veliki zabavljač Mladen Grdović, uz kojega će zasvirati Labinjanima omiljeni The Night Express band. Već idući tjedan na red dolazi romantični koncert vrhunske vokalistice Marije Husar u pratnji izvanserijskog istarskog glazbenika Brune Krajcara. Zadnje subote kolovoza na Titovom trgu zasvirat će Gradski orkestar Labin, a čast da koncertom zatvore jubilarnu 15. Labin Art Republiku pripada labinsko-zagrebačkoj art-rock skupini Pridjevi.

 

Labinska Ulična Čarolija, osvijetlit će starogradsku jezgru toplim bojama zabave i smijeha prvoga četvrtka u srpnju, a najmlađa će publika uživati u dječjim predstavama, ludorijama žonglera, pantomimičara i nastupima uličnih svirača i zabavljača. Djeci donosimo i predstavu "Mrav, mrav, mrav i mali" cvrčak u četvrtak 3. kolovoza, u izvedbi Teatra OZ. Odrasli će pak uživati u komediji "Hetero Parada" Ri Teatra u četvrtak 10. kolovoza, te u urnebesnom stand-up nastupu Srđana Jovanovića, koji je na rasporedu u četvrtak 24. kolovoza.

 
"Festival unutar festivala" Shpeena Dox kroz tri dana, od 20. do 22. srpnja donosi selekciju intrigantnih i nagrađivanih dokumentaraca domaće i međunarodne produkcije, a ove je godine ponovno na programu i ljetno kino, s čak 8 projekcija, svakog ponedjeljka počevši od 10. srpnja.

 

Ciklus "Klasično ljeto" donosi gostovanja domaćih i međunarodnih klasičara kroz šest koncerata ozbiljne glazbe u Crkvi Blažene Djevice Marije, a u obližnjoj crkvici Sv. Stjepana i ove će se godine predstaviti lokalni mladi likovnjaci. Gradska galerija od 30. lipnja ugošćuje izložbu jednog od najvećih hrvatskih umjetnika 20. stoljeća, Ede Murtića, a od 11. kolovoza posjetitelji će moći razgledati radove Quintina Bassanija.

 

I  ove godine LAR računa  na labinske umjetnike i posjete njihovim atelierima, svakog ponedjeljka od 19 do 21 sat i srijede u dnevnom terminu od 11 do 13 sati. Noćne šetnje labinskom starogradskom jezgrom i dalje se održavaju utorkom, uz vođenje grupa na čak 5 jezika.

 

PROGRAM

 

 

 

 

labin art republika zabava jura stublić LAR koncert mladen grdović