Predstavljen putopis „Život i smrt uz svetu rijeku“ Jasena Boke

 Predstavljen putopis „Život i smrt uz svetu rijeku“ Jasena Boke

8.10.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

6. listopada u našoj smo knjižnici ugostili dramaturga, putopisca i biografa Jasena Boku koji je održao multimedijalno putopisno predavanje i predstavio svoju knjigu „Život i smrt uz svetu rijeku - Gangesom od Himalaje do Bengalskog zaljeva“.


Kroz vrlo zanimljivo izlaganje i mnoštvo prikazane fotografske dokumentacije Jasen Boko poveo je zainteresiranu publiku na put u „njegovu“ Indiju, točnije na njegovu indijsku avanturu.


Zemlja je to koju je prvi put posjetio 1987. godine, fasciniran njome uvijek joj se vraća. Ističe da je Indija fenomen jer za putovanje u tu zemlju čovjek nikad nije dovoljno spreman, ona uvijek nanovo napada sva čula bojama, mirisima, bukom.


Glavni lajtmotiv njegova putopisa je Ganges, a pripovijedajući o putovanju od izvora do ušća svete rijeke otkriva različite segmente indijskog društva.


U Indiji je Jasen Boko, tijekom svih svojih boravaka, ukupno proveo više od godinu dana te zaključuje da je Indija „kompleksna simfonija, ponekad božanski savršena, poput Beethovenovih, a ponekad sasvim atonalna i nerazumljiva, ova je zemlja, jednostavno, različita...“


Ako već niste, svakako otputujte u Indiju uz ovaj putopis Jasena Boke.Gradska knjižnica Labin
jasen boka život i smrt uz svetu rijeku