Predstavljen program 14. Labin Art Republike

Predstavljen program 14. Labin Art Republike

23.6.2016. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Kultura

Ljeto u bojama COOLTURE zašarenit će i ove godine ulice i trgove labinskog starog grada. Dvomjesečni festival kulture i umjetnosti LABIN ART REPUBLIKA održava se već 14. godinu za redom, a i ove nam godine donosi četrdesetak kulturnih događanja raspoređenih kroz šezdeset najtoplijih dana u godini.

 

Četrnaesta LABIN ART REPUBLIKA biti će, kao i prethodnih godina, svečano otvorena u sklopu gradske fešte “Petrova”, koja je ove godine obogaćena Festivalom poduzetništva, obrta i OPG-a, a održava se u subotu 2. srpnja. Čast podizanja zastave festivala i otvorenja labinskog kulturnog ljeta pripala je hvaljenom – a lokalnom – etno bendu «Šćike», koji će ujedno i nastupiti na Petrovi uz popularnog pjevača Ivana Zaka, najavljeno je na danas održanoj konferenciji za medije.

 

Već prvi tjedan nakon otvorenja kreće trodnevni Labin Jazz festival, uz nastupe vrsnih jazz, blues i soul glazbenika poput Cubisma, Jelene Radan i Damira Halilića Hala. Od glazbenih događanja svakako treba izdvojiti Susret klapa, koji se ove godine vraća u punoj snazi na labinski starogradski trg, a tu je još i koncert hvaljenog tenora Ive Gamulina Giannija, intimni koncert Elis Lovrić u amfiteatru Parka skulptura Dubrova, plesni spektakl «Noć Brazila u Labinu» te završni koncert festivala, nastup hvaljene labinske vokalne skupine «XL». Tu je i još jedno iznimno kvalitetno Klasično ljeto, s osam koncerata u labinskoj župnoj crkvi, te uvijek dobrodošli nastupi našeg Gradskog orkestra. Predstava za djecu i odrasle također neće nedostajati, a i ove nas godine čeka spektakularna Labinska ulična čarolija, kada će ulični zabavljači, svirači i glumci okupirati svaki kutak starogradske jezgre. Uz brojne izložbe u Gradskoj galeriji i crkvici Sv. Stjepana, tu su i Otvoreni ateliera labinskih likovnih umjetnika, te nezaobilazni Noćni razgled starog grada, svakog utorka od 21:30 sati. LABIN ART REPUBLIKA i ove godine traje do zadnjeg četvrtka u kolovozu, a danas najavljeni bogati program garancija je još jednog ljeta ispunjenog COOLTUROM.

 programska.pdf5.6 MB

 

lar labin art republika zabava kultura petrova pučka fešta