Predstavljanje traktora Tuber 40 – prvog hrvatskog kompaktnog traktora na Radio Labinu

Predstavljanje traktora Tuber 40 – prvog hrvatskog kompaktnog traktora na Radio Labinu

17.3.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

U pogonima tvornice Labinprogres TPS otvorena je nova proizvodna linija traktor - Tuber 40 - prvog hrvatskog kompaktnog traktora. Time je ova uspješna tvrtka upotpunila asortiman svojih proizvoda i započela proboj na nova tržišta.

Gosti: Dorian Knapić, direktor Labinprogres TPS-a
Tomica Črnac, voditelj komercijalnog sektora poljoprivrednog programa

 

Pričalo se o razlozima proširenja proizvodnog programa, koliko je vrijedna investicija te s obzirom da je riječ o početku proizvodnje prvog hrvatskog kompaktnog traktora da li je to bio dodatni motiv projektnom timu inžinjera da naprave pouzdan, kvalitetan proizvod koji zadovoljava sve europske norme. Također ovo je bila prilika da čujemo kakva je struktura vlasništva Labinprogresa TPS-a danas te koliko ljudi zapošljava. (opširnije audio prilog 1)

Tuber 40 traktor je s pogonom na sva četiri kotača i servo hidrauličkim upravljačkim sustavom, namijenjen za obavljanje osnovnih radova u poljoprivrednoj proizvodnji, a uz uporabu u ratarstvu vrlo je pogodan i za rad u voćarstvu i vinogradarstvu. Traktor bi se na tržištu trebao naći već tijekom travnja ove godine, a planirana godišnja proizvodnja kretala bi se oko 500 traktora. Da li će s proširenjem proizvodnje doći i do novog zapošljavanja kao i do porasta plaća zaposlenika TPS-a (opširnije audio 2)

Povezane vijesti:

Polančec na otvorenju novog pogona u TPS-u

Dorian Knapić Tomica Črnac Tuber 40 traktor za EU tržište Labinprogres kompaktni traktor poljoprivreda