Predstavljanje romana za mlade „Hej, ne želim odrasti!“ i druženje s autorom Robertom Frankom

Predstavljanje romana za mlade „Hej, ne želim odrasti!“ i druženje s autorom Robertom Frankom

11.11.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

U punoj dvorani naše knjižnice jučer, 8. studenoga, stotinjak starijih osnovnoškolaca iz škola Labina i Labinštine s velikim je zanimanjem pratilo predstavljanje romana „Hej, ne želim odrasti!“ autora Roberta Franka, objavljenog u ožujku ove godine, u izdanju izdavačke kuće Mozaik knjiga.

 

„Hej, ne želim odrasti!“ dinamična je i zanimljiva priča o djevojčici koja prolazi najosjetljiviji period svoga života u kojem mora spoznati što je zapravo prijateljstvo, a što je izdaja i kako prihvatiti one koji su drugačiji.

 

Pročitavši ulomak iz knjige, autor je učenicima ukratko predstavio relevantne likove te, nadovezavši se na vrlo zanimljive, pa i duhovite, crtice iz svoje mladosti, otkrio i pojedine autobiografske dijelove romana čiji nastavak, kako ekskluzivno doznajemo, uskoro slijedi.

 

Robert Frank rodio se 1971. u Rijeci gdje je završio srednju građevinsku školu, a nakon toga je studirao na Pravnom fakultetu. Od 1997. bavio se istraživačkim i reportažnim novinarstvom te bio dugogodišnji novinar Novog lista. Od rujna 2015. potpuno je neočekivano završio s novinarskom karijerom te postao šef Službe za odnose s javnošću Nogometnog kluba Rijeka. Otac je 15-godišnje gimnazijalke koja mu je bila inspiracija za pisanje knjige.

 

 

Gradska knjižnica Labin

 

 

gradska knjižnica labin predstavljanje knjige robert frank