Predstavljanje knjige „Labinka“ dr. sc. Pija Mirkovića u Gradskoj knjižnici Labin

Predstavljanje knjige „Labinka“ dr. sc. Pija Mirkovića u Gradskoj knjižnici Labin

11.12.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na predstavljanje povijesnog romana „Labinka“ dr. sc. Pija Mirkovića u petak, 15. prosinca 2017. godine s početkom u 18:00 sati u polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin.

 

Roman „Labinka“ zaokružuje trilogiju autorovih prethodnih knjiga „Did“ i „Rudareva djeca“ te opisuje uvjete života malih ljudi na Labinštini tijekom i nakon Prvoga svjetskog rata.

 

„… Roman je to koji ulazi u mikropovijest maloga labinskog, vlaškog čovjeka. Dočarava nam kako su burno dvadeseto stoljeće i nemili događaji koji su ga obilježili utjecali na seljane, radnike, ratnike…


… Ukazuje na to koliko se promijenila ljudska svijest, koliko se promijenio sustav vrijednosti u društvu, koliko se promijenila tehnologija u odnosu na razdoblje prvih desetljeća 20. stoljeća. …“        

       

(Iz uvodne riječi urednice Eve Melegi Matković)


Susret će moderirati Morin Hukić, a uz autora će u predstavljanju knjige sudjelovati urednica Eva Melegi Matković i lektorica izdanja Tihana Gobo.

 

Dr. sc. Pio Mirković rođen je 1938. g. u Punteri, djetinjstvo je proveo u rodnom selu i u Raši, u brojnoj rudarskoj obitelji. Doktorirao je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Cijeli radni vijek proveo je u turizmu. Tijekom svoje profesionalne karijere obišao je veći dio svijeta te upoznao brojne izvore svjetske kulture.

 

Danas se bavi pisanjem. Član je Društva hrvatskih književnika.

 

Veselimo se Vašem dolasku!        

 

Gradska knjižnica Labin

 

 

 

knjiga predstavljanje knjige kultura pio mirković labinka