Predstavljanje knjige `Hrvatsko-slovenska granica na rijeci Dragonji` 06. 05. 2015. u Gradskoj knjižnici Labin

Predstavljanje knjige `Hrvatsko-slovenska granica na rijeci Dragonji` 06. 05. 2015. u Gradskoj knjižnici Labin

3.5.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Politika

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na predstavljanje knjige „Hrvatsko-slovenska granica na rijeci Dragonji" autorica Tatjane Tomaić i Mirele Altić  koje će se održati u srijedu, 06. svibnja 2015. godine u 19.00 sati u Knjižnici.

 

Knjiga istražuje interdisciplinarno, povijesne aspekte i pravne okvire problematike hrvatsko-slovenske granice na rijeci Dragonji. Ovaj projekt, studija slučaja - granica u Istri nastoji kronološki prikazati događaje koji su uvjetovali pomicanje „avnojske" granice između Republike Hrvatske i Republike Slovenije s rijeke Dragonje na privremenu granicu na Kanalu sv. Odorika i koje su posljedice toga stanja na daljnji postupak kopnenog i morskog razgraničenja između dviju država kao i pitanje odluke arbitražnog suda koja će pravomoćno riješiti granični spor.

 

Mr. sc. Tatjana Tomaić  magistrirala je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Zaposlena je u Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar. Doktorandica je na Fakultetu političkih znanosti, znanstvena grana Komparativna politika.  Područje njenog znanstvenog istraživanja jesu politike identiteta, političke stranke i politički sustavi, hrvatska politika, politika EU, regionalizam, nacionalizam, granična pitanja...

 

Dr. sc. Mirela Altić, znanstveni savjetnik i izvanredni profesor u naslovnom zvanju. Zaposlena je u Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar kao voditelj Centra za urbanu i lokalnu povijest.  Uže područje njenog znanstvenog djelovanja jesu povijesna geografija jugoistočne Europe, razvoj urbanih naselja kao i proučavanje starih zemljopisnih karata te njihova interpretacija kao izvora za povijest.

politika predstavljanje knjige tatjana tomaić mirela altić rijeka dragonja knjiga