Predstavljanje knjige `Ayurveda: nauk o životu` Tomislava Petrušića 12. 11. 2015. u Gradskoj knjižnici Labin

Predstavljanje knjige `Ayurveda: nauk o životu` Tomislava Petrušića  12. 11. 2015. u Gradskoj knjižnici Labin

11.11.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Predstavljanje knjige „Ayurveda: nauk o životu" Tomislava Petrušića, doktora ayurvedske medicine u Gradskoj knjižnici Labin u četvrtak, 12. studenoga 2015. s početkom u 18.30 sati.

Dr. (Ayu) Tomislav Petrušić B.A.M.S. rođen je 1969. godine u Zagrebu. Dio osnovnog školovanja provodi u Austriji i Zagrebu, a dio visokog školovanja u Zagrebu, Americi, Šri Lanki i Indiji. Na Šri Lanki bio je prvi stranac koji se upisao na državni fakultet ayurvedske medicine te je jedan od samo dvojice stranaca u svijetu koji su dobili stupanj B.A.M.S. te tako stekli zvanje doktora ayurvedske medicine (BachelorofAyurvedic Medicine andSurgery). Danas prakticira ayurvedsku medicinu kao voditelj Ayurveda centra Somalata.

Ayurvedu je učio u izvornom tradicionalnom obliku od samih tradicionalnih ayurvedskih liječnika (vaidya). Radeći s njima na Šri Lanci, usvojio je integrativni oblik tradicionalnih medicina koji se je pokazao kao savršen oblik tradicionalne prakse.

Već se 25 godina bavi različitim holističkim područjima te njihovom integracijom. Kroz svoje knjige približava Ayurvedu na jednostavan i demistificiran način.

 

„... Indijska drevna medicina - ayurveda, najpoznatija je na zapadu, a uravnoteženje ljudskog organizma postiže promjenom prehrane, načina življenja, savjetovanjem čovjeka da se pridržava onih pravila koja vrijede za njegovu tjelesnu konstituciju i istinsku dob. ..."

„... Ova je knjiga obrat, nudi pravo znanje upravo na način kako je stjecano. Jednostavnim riječima daje nam kratak pregled kroz filozofske i empirijske temelje ayurvede."

                                                                                                                             Dr. med. Ninoslav Novak                                                                                                                                         (Iz predgovora)

tomislav petrušić ayurveda nauk o životu knjiga gradska knjižnica labin predstavljanje knjige