Predstave, koncerti i izložbe u događanjima najbogatijem tjednu COOLturnog ljeta

Predstave, koncerti i izložbe u događanjima najbogatijem tjednu COOLturnog ljeta

4.8.2016. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Zabava

Pred nama je - po broju događanja - vjerojatno najbogatiji tjedan ovogodišnje Labin Art Republike, dvomjesečnog ljetnog festivala kulture i umjetnosti. Redovna događanja započela su već jučer, u ponedjeljak 1. kolovoza, s razgledom otvorenih ateliera labinskih likovnih umjetnika. Utorak, kao i obično, u večernjim satima nudi romantičnu šetnju starogradskom jezgrom na čak pet jezika, a sve kreće u 21:30 sati, okupljanjem na Titovom trgu. Srijedom su već spomenuti atelieri otvoreni u ranijem terminu, od 11 do 13 sati, a u 21 sat započinje još jedan koncert Klasičnog ljeta, gdje će nas pijanistički virtuoz Vitomir Ivanjek glasovirom provesti kroz nekoliko vremenskih epoha.

 

Dvije predstave Ri Teatra – jedna za odrasle, a druga za djecu – na program su kroz iduća dva dana. U četvrtak 4. kolovoza od 21:30 na “Špini” će se oni stariji nasmijati uz komediju “Po duhu svetome”, dok će na istom mjestu idući dan, u petak 5. kolovoza, od 21 sat djeca imati priliku naučiti štošta o lijepom ponašanju i bontonu kroz neobične dogodovštine nestašnih prijatelja Bonija i Tonija.

 

Prvi je kolovoški petak ujedino je i posljednji dan kada će posjetitelji u labinskoj Gradskoj galeriji imati priliku pogledati izložbu Slavice Marin, a u crkvici Sv. Stjepana, u sklopu uzleta mladih umjetnika, zatvara se i izložba Nicol Načinović, da bi na isto mjestu već idućeg dana u subotu 6. kolovoza, prezentiranjem svojih radova izložbu otvorila mlada labinska umjetnica Marijana Smolić.

 

Tjedan u kome kulturnih događaja zaista neće nedostajati, zatvaramo jednim posebnim koncertom na isto tako posebnom mjestu. Proslavljena kantautorica iz Labina, Elis Lovrić, u intimnoj atmosferi amfiteatra Parka skulptura Dubrova, u nedjelju 7. kolovoza od 21:00 sati pružit će nam presjek svoje impresivne karijere, kroz izvedbu najboljih numera iz glazbeno-scenskih projekata “Merika”, “Kolarići” i “Kanat od mora”.

 

 

labin art republika lar koncerti elis lovrić kod špine