Predsjednik Bošnjačke nacionalne zajednice razočaran istupom bivšeg vijećnika Ervina Mešanovića. Rasim Halilović: Mešanović daje kontradiktorne izjave nakon ostavki

Predsjednik Bošnjačke nacionalne zajednice razočaran istupom bivšeg vijećnika Ervina Mešanovića. Rasim Halilović: Mešanović daje kontradiktorne izjave nakon ostavki

31.7.2020. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

Ostavku na funkciju vijećnika u labinskom gradskom vijeću Mešanović je najprije obrazložio osobnim razlozima i prezauzetošću poslom, a zatim se na svom Facebook profilu obratio Bošnjacima i Bošnjakinjama Labina izražavajući žaljenje što nije uspio napraviti nikakve promjene.

Rasim Halilović, predsjednik Bošnjačke nacionalne zajednice u Labinu i bivši gradski vijećnik u dva mandata s liste Bošnjačke demokratske stranke Hrvatske (BDSH) reagirao je na istup Ervina Mešanovića, sada već bivšeg gradskog vijećnika i predsjednika Vijeća Bošnjačke nacionalne zajednice Labina, koji je nedavno podnio ostavke na te funkcije. Ostavku na funkciju vijećnika je obrazložio osobnim razlozima i prezauzetošću poslom, a zatim se na svom Facebook profilu obratio Bošnjacima i Bošnjakinjama grada Labina.

- Od 19.7. 2020. isključivo svojevoljno i na vlastiti zahtjev te neopozive ostavke, više ne obnašam dužnost predsjednika Vijeća Bošnjačke nacionalne manjine u Gradu Labinu. Trenutno je vršiteljica dužnosti do izbora nove predsjednice ili predsjednika gđa. Mirela Karić, zamjenica predsjednika. Žao mi je što nisam uspio napraviti velike ili čak bilo kakve veće promjene u našem djelovanju kao manjine u ovom Gradu, ali to je dokaz da za to nismo spremni, da to ne želimo i da nam je dobro ovo stanje koje traje godinama, odnosno najbolje. Novoj predsjednici ili predsjedniku želim puno sreće i strpljenja, trebat će vam. Sretno, napisao je Mešanović.

To je razočaralo pa čak i pomalo naljutilo Halilovića koji nam je rekao da je iznenađen njegovom izjavom.

- Iznenađen sam i izjavom koju je dao na sjednici Vijeća Bošnjačke nacionalne zajednice nekoliko dana ranije. Tada je rekao da podnosi ostavku zbog osobnih razloga jer nema vremena za politiku, da je prezauzet poslom te da ima neke zdravstvene probleme. Nekoliko dana kasnije ističe neke sasvim druge razloge koji meni nisu jasni, posebno da mu je žao što napravio nikakve promjene u djelovanju naše manjine u gradu Labinu. Tvrdi da mi za to nismo spremni, a zna se da smo bili primjer djelovanja manjine u Hrvatskoj, čak su od nas neki učili i tražili savjete. Baš me zanima što je nama i Gradu Labinu Mešanović predlagao kako bi se nešto promijenilo? Štoviše, po mojoj ocjeni i mišljenju mnogih drugih Bošnjaka bio je previše pasivan u svom političkom djelovanju i nije imao nikakve inicijative.

- Daj Bože da nam sadašnje stanje u Bošnjačkoj nacionalnoj zajednici i u odnosima prema lokalnoj vlasti ostane što duže ovakvo kakvo je. Ne mislim da je Ervin Mešanović ispao žrtva nego je sam sebi napravio to što je napravio. Važno je biti fer i korektan, a ne dvolična osoba koja u dva navrata daje dvije različite i kontradiktorne izjave, rekao je Rasim Halilović.

U gradsko Vijeće je na Mešanovićevo mjesto došao Dean Nestorović koji je na posljednjoj sjednici položio svečanu prisegu, a labinskim Bošnjacima sada predstoji izbor predsjednika Vijeća nacionalne zajednice. Rok za to je mjesec dana od Mešanovićeve ostavke koja je podnesena 19. srpnja.


Branko Biočić


politika bošnjaci rasim halilović ervin mešanović