Predrag Ljuna volonter godine

Predrag Ljuna volonter godine

1.5.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

– U ovoj godini Grad Labin financirat će ukupno 60 udruga i klubova sa područja grada ali i Istarske županije koji svojim radom i djelovanjem značajno pridonose razvoju Labina u cjelini sa ukupno tri milijuna i 326 tisuća kuna. Svečano potpisivanje ugovora o dodjeli financijskih sredstava organizirano je u Gradskoj knjižnici Labin. To su programi iz područja socijalne skrbi i zdravstva, Gradsko društvo Crvenog križa, Sigurna kuća Istre, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, programi iz područja kulture, sporta, udruge antifašista i udruga proisteklih iz Domovinskog rata te niz udruga putem kojih građani ostvaruju i unapređuju život u Labinu. Zahvaljujući im na učinjenom labinski gradonačelnik Valter Glavičić je rekao


- Svi vi s kojima danas potpisujemo Ugovore o sufinanciranju i koje podupiremo kroz proračun preuzeli ste na sebe jedan ogroman posao o pokrivate izuzetno velik broj područja koji jedan grad i životnu zajednicu čini potpunijom i zdravom. S druge pak strane institucije civilnog društva cvjetaju i razvijaju se u demokratskim sredinama, na mjestima gdje se ljudi slobodno organiziraju i ostavruju svoje potrebe, rekao je Glavičić izražavajući nadu da Labin i ove godine može očekivati bogati društveni život.


U sklopu potpisivanja ugovora s organizacijama civilnoga društva proglašen je i volonter godine za 2017. a to je labinski glazbenik Predrag Ljuna koji od 2013. godine volontira u Centru „ Liče Faraguna “ gdje radi s djecom i mladima, osobama s posebnim potrebama.

-Puno mi znači ovo priznanje jer sam dosta vezan uz tu djecu i drago mi je da su i drugi primijetili da je to nešto što i meni puno znači. Ne osjećam to kao neko volonterstvo nego više kao druženje. Mi se igramo zajedno, zezamo se, družimo se, živimo neki normalni život, kada god mogu ja dođem, rekao je Predrag Ljuna žureći na novu svirku u Poreč. Zahvalnicu za volonterski rad dobila je Tamara Kodrin. (B. BIOČIĆ)

udruge financiranje ugovori predrag ljuna dean zahtila