Predivan mural s motivima Labina na Đilu

Predivan mural s motivima Labina na Đilu

12.5.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Jučer je Labin postao još ljepši: na Đilu je napravljen fenomenalan mural!

"Nagrada je to za dobiveni certifikat Grad za mlade! Nama se jako sviđa, a vama?", napisao je tom prigodom na svom Facebook profilu gradonačelnik Valter Glavičić.

Radi se naravno o već najavljenom muralu koji je izrađen u suradnji s Udrugom gradova kao jedna od potvrda certifikata koji je grad Labin kao jedan od samo devet gradova u Hrvatskoj zaslužio krajem ožujka.

Podsjetimo, samo devet hrvatskih gradova ponosno nosi novu titulu Grada za mlade. Među njima, jedini istarski grad je Grad Labin!

Naime, Udruga gradova u suradnji s partnerima - Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade, Institutom za društvena istraživanja u Zagrebu, Agencijom za mobilnost i programe Europske unije, Mrežom mladih Hrvatske i Savezom Društava “Naša djeca” dodijelila je Gradu Labinu certifikat „Grad za mlade“ za razdoblje od 2021. do 2024. godine!

Prvi preduvjet za prijavu bilo je prihvaćanje Europske povelje o radu s mladima na lokalnoj razini, što je učinio 81 hrvatski grad. Prijavu su u roku podnijela 32 grada, a samo 9 je dobitnika na ovom, prvom javnom pozivu.

Grad Labin uspio je zadovoljiti minimalno  70% dosegnutih standarda kvalitete lokalnih politika za mlade unutar osam glavnih tematskih područja, a to su: Participacija; Demografski poticaji i mjere; Zapošljavanje; Mobilnost; Zdravlje i sport; Rad s mladima i kultura; Obrazovanje; Informiranje.

Certifikat se dodjeljuje na razdoblje od tri godine, odnosno za razdoblje od 2021. do 2024. godine, a za produljenje istog nakon 3 godine, Grad mora u najmanjoj mjeri zadržati razinu koju je imao prilikom dobivanja prethodnog certifikata.

U izradi prijave za stjecanje certifikata „Grad za mlade“ sudjelovala je radna skupina na čelu sa dogradonačelnicom, Federikom Mohorović Čekada, koja je i koordinatorica ovog projekta.

Predivan mural certifikata s motivima Labina na zidu igrališta Đil u Starom gradu izradili su dečki iz umjetničkog kolektiva „Graffiti Na Gradele“.

mural labin đil