Predbožićni prijem za voditelje radionica Labin Zdravog grada

Predbožićni prijem za voditelje radionica Labin Zdravog grada

19.12.2018. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Jučer je u prostorijama Grada Labina održan prijem za voditelje radionica i programa u projektu Labin Zdravi grad. Prijem, kojemu je prisustvovalo 20-ak voditelja različitih radionica koje djeluju u sklopu projekta, upriličili su pročelnik za društvene djelatnosti Grada Labina Borjan Batagelj i  voditeljica projekta Labin Zdravi grad Vesna Blažina Hatić.

U cilju okupljanja djece i mladih, osoba s teškoćama u razvoju i građana treće životne dobi te nuđenja kvalitetnih programa za provođenje njihovog slobodnog vremena, Grad Labin 1997. godine započeo je s projektom Labin Zdravi grad. Projekt trenutno broji nekih 20-ak programa i projekata za koje je zaduženo oko 25 voditelja. Neki programi postoje čak 15-20 godina, dok su se neki novi otvorili ove godine. Programi radionica za roditelje “Rastimo zajedno”, “Rastimo zajedno Plus” i “Klub očeva Rastimo zajedno” koje vode Anna Goreta Giannini i Dajana Dobrić  započeli su u ovoj godini, kao i edukacijsko rehabilitacijski program u dječjim vrtićima i osnovnim školama u Labinu koji provode Azra Buljubašić i Ivana Rukavina. Osim toga, tijekom 2019. godine vršit će se pripreme i prijava projekata na natječaje za pripremu i početak rada psihološkog savjetovališta u Labinu, a edukaciju za rad u savjetovalištu prolaze psihologinje Hana Šiljan Bembić, Đeni Zulijani i Dubravka Ujčić Lukšić.

Nastavljaju se programi kao što su: Dramska radionica Era koju vodi Hasnija Karlović, Likovna radionica Iktin koju vodi Alida Blašković Koroljević, Likovna radionica Vinež koju vodi Sonja Škalamera Novak, Glazbeno scenski studio Skiribico Blu koji vodi Sabrina Stemberga Vidak, Gradsko vijeće mladih osnovnih i srednje škole koje vode Silva Tenčić, Silvia Česnik, Ana Paliska, Laura Kokot, Elena Brnjac i Jasmina Beloč, radionica/igraonica za djecu s posebnim potrebama koju vode Alen Hasikić, Nina Benazić i Dorijana Sergović, korektivna gimnastika za osobe s posebnim potrebama koju vodi Marina Koroman, rekreacija za starije osobe koju vodi Julia Štemberga, prevencija raka dojke koja se provodi kroz preventivne preglede kod gđe Lorene Brnjac, prevencija kardiovaskularnih bolesti za koju je zadužena Patronažna služba Doma zdravlja, projekt zaštita zubi koji vodi Božena Vutuc Franković te projekt „PATHS  rastem“ koji uz Hanu Šiljan Bembić i Elide Živić provode učiteljice razredne nastave u osnovnim školama Matije Vlačića i „Ivo Lola Ribar“.

Svi su voditelji iznesli svoje sugestije i komentare oko provođenja projekta Labin Zdravi grad i konstruktivno doprinijeli prijemu.

„U gradskoj upravi radim tek 6 mjeseci, ali mogu reći da sam upoznat s projektom Labin Zdravi grad od samog početka. Vrlo mi je korisno bilo čuti vaše komentare i sugestije kako bismo još bolje radili svoj posao.“, naglasio je Borjan Batagelj.

 „Želim se zahvaliti na vašem trudu i zalaganju, izdvojenom vremenu, volji i želji za provođenje ovih projekata i aktivnosti. Za uspjeh je važno okružiti se ljudima koji su pozitivni i motivirani. Vrlo je važan timski rad, podrška okoline i upornost. Ispred Labin Zdravog grada na kraju ove godine želim vama i vašim najbližima Sretan Božić i uspješnu nadolazeću 2019. godinu.“, rekla je Vesna Blažina Hatić.

radionice prijem labin zdravi grad