Predavanje "Prehrana mladih sportaša" dr. sc. Vesne Bosanac u Gradskoj knjižnici Labin

Predavanje "Prehrana mladih sportaša" dr. sc. Vesne Bosanac u Gradskoj knjižnici Labin

13.3.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Gradska knjižnica Labin ugošćuje nutricionistkinju i autoricu knjige „Prehrana mladih sportaša“ dr. sc. Vesnu Bosanac.

Multimedijalno predavanje "Prehrana mladih sportaša" dr. sc. Vesna Bosanac održat će u srijedu, 15. ožujka u polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin s početkom u 18 sati.

Predavanje je namijenjeno sportašima u dobi od 13 do 18 godina, roditeljima, trenerima, te svima zainteresiranima.

Na predavanju će biti riječ o skupinama namirnica i njihovoj koristi za sportaše, kvalitetnom doručku, ručku i večeri, kvalitetnoj užini u školi, te što jesti odmah nakon treninga, odnosno natjecanja. Bit će govora o hidraciji, dodacima prehrani i dopingu, te jednostavnim jelima koje mladi sportaši mogu sami pripremiti. Naglasak je na praktičnoj primjeni kvalitetne prehrane u svakodnevici sportaša te će se kroz predavanje skrenuti pozornost na manjkavosti u prehrambenim navikama sportaša i dati savjeti kako ih ispraviti.

Također, istoga dana u jutarnjim satima Vesna Bosanac će u Dječjem odjelu Knjižnice održati i dvije radionice o prehrani učenicima trećih razreda Osnovne škole Matije Vlačića s početkom u 11, odnosno 12 sati.

Predavačica Vesna Bosanac diplomirala je i doktorirala nutricionizam na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu te je prva nutricionistkinja u Hrvatskoj sa završenim stručnim poslijediplomskim studijem o prehrani u sportu pri "Međunarodnom olimpijskom odboru". Kroz svoje savjetovanje o prehrani pomaže sportašima unaprijediti prehranu u cilju postizanja željenih sportskih rezultata i očuvanja zdravlja.

Više o Vesninu radu možete pogledati na www.prehranasportasa.com

Dobro nam došli!

prehrana nutricionizam sport treneri vesna bosanac