PP Labin: Vozači oprez-počela je škola!

PP Labin: Vozači oprez-počela je škola!

7.9.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Sedmogodišnjaci, a i oni nešto mlađi danas čine prvu stepenicu u životnom obrazovanju te kreću u prvi razred osnovne škole. Na Labinštini u prvi razred kreće ukupno 152 mališana, od kojih 99 na području Grada Labina te njih 53 u općinama Raša, Sveta Nedelja, Kršan i Pićan. Od dvije labinske Osnovne škole, „Ivo Lola Ribar" i „Matije Vlačića", veći broj prvašića upisan je u školi Ivo Lola Ribar, njih 67 dok na Osnovnu školu Matije Vlačića otpada upola manje prvašiča, točnije njih 32.

 

Početkom školske godine očekuje se veliki broj djece na prometnicama stoga iz Policijske postaje Labin vozače posebno upozoravaju na najmlađe samostalne sudionike u prometu s neznatnim ili gotovo nikakvim iskustvom i znanjem sudjelovanja u prometu.

U sklopu akcije „Djeca, prijatelji u prometu" tijekom mjeseca rujna policijski službenici usmjeriti će aktivnosti na zaštitu djece u prometu i sprječavanju  ugrožavanja njihova života. Intenzivno i pojačano pokrivati će se prilazne ceste prema školama, naročito u vrijeme dolaska i odlaska učenika iz škola.

U dogovoru sa ravnateljima osnovnih škola u svim prvim razredima održati će se predavanja u cilju upoznavanja učenika sa pravilnim načinom primjene prometnih propisa.

 

djeca prvašići djeca u prometu obrazovanje promet upozorenje pp labin