Poznati dobitnici ovogodišnjih gradskih nagrada i priznanja

Poznati dobitnici ovogodišnjih gradskih nagrada i priznanja

23.7.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Labinski gradski vijećnici sinoć su donijeli odluke o dobitnicima ovogodišnjih gradskih priznanja. Jednoglasno su i bez rasprave prihvatili da Nagradu za životno djelo dobije Franko Kos i to za izniman doprinos u njegovanju i očuvanju autohtone svirke i pjesme Labina. Jednoglasno su prihvatili o odluku da Godišnja nagrada pripadne  Nogometnom klubu „Iskra“ iz Vineža, a u povodu 60. obljetnice uspješnog djelovanja.

No, bez obzira na jednoglasnu odluku vijećnik SDP-a Željko Ernečić, prije nego je digao ruku za ovu odluku kazao je: (ton – Željko Ernečić). Na njegov istup reagirao je labinski gradonačelnik Tulio Demetlika: (ton – Tulio Demetlika).  S tri suzdržana glasa, nezavisnih Klaudia Korve i Darka Martinovića te SDP-ovca Željka Ernečića prihvaćena je odluka da priznanje dobije Trgovačko društvo MCZ, tvrtka za proizvodnju peći na pelete, a koja u Labinu posluje od 2013. godine i zapošljava 25 radnika.

 

 

Upravo obrazloženje je zasmetalo nezavisnom vijećniku Klaudiu Korvi, kazavši kako je nagrađivanje ove tvrtke malo preuranjeno: (ton – Klaudio Korva). Spominjući tvrtke i obrtnike koji posluju duže i zapošljavaju više radnika i koje su prema njegovom mišljenju prije nego MCZ zaslužile priznanje, Korva je ustvrdio: (ton – Klaudio Korva 1).

Odgovorio mu je vijećnik Hrvatskih laburista William Negri: (ton – William Negri). Klaudio Korva imao je rezervu, odnosno kako je rekao nedoumicu i kad je riječ o zahvali za uspješnu suradnju s ustanovama i tijelima Grada Labina Ralfu Blombergu, koji je od studenog 2000. Do lipnja 2015. godine bio direktor Termoelektrane Plomin d.o.o.: (ton – Klaudio Korva 2).

Odluka da se Blombergu dodijeli zahvala prihvaćena je uz dva suzdržana glasa, nezavisnog Klaudia Korve i vijećnika SDP-a Željka Ernečića. Vijećnici su  jednoglasno prihvatili prijedlog da se Godišnja nagrada Roberto i Daniela Giannini ove godine uruči studentici prve godine doktorskog studija fizike, smjer geofizika, na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Andreini Belušić iz Rapca.

Ona je nagradu zaslužila za znanstveni rad pod nazivom "Using a generalized additive model to quantify the influence of local meteorology on air quality in Zagreb". Dobitnicima će se nagrade i priznanja uručiti na Svečanoj sjednici u povodu Dana Grada Labina 17. kolovoza.

 

Foto: Radio Labin

 

 

andreaina belušić nagrada priznanje dan grada labina klaudio korva william negri demetlika godišnje nagrade