Poznati chef David Skoko na jubilarnom 10. Festivalu samoniklog bilja u Kršanu

Poznati chef David Skoko na jubilarnom 10. Festivalu samoniklog bilja u Kršanu

27.3.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Ljubitelji prirode, zdravog načina života i zdrave hrane i ove će godine uživati u brojnim predavanjima i radionicama posvećenim pravilnoj prehrani, kozmetici, aromaterapiji, ali i o mogućnostima uzgoja i zaštiti bilja, prepoznavanju začina i čajeva.

Prvi puta ove će godine biti gost i poznati hrvatski arhitekt Architect Ante Vrban koji će predavanje posvetiti interakciji arhitekture i samoniklog bilja, a ljekovito bilje i začini sv. Hildegarde (Višnja Bartolovic) bit će nova i posebna tema.

U gastro dijelu manifestacije, poznati chef Ribarev SIN-David Skoko u nedjelju će u prezentacijskoj radionici prirediti porcije jela na bazi ribe i samoniklog jestivog bilja. Dan ranije, u subotnje poslijepodne gosti iz Andaluzije, uz zvukove flaminga, servirat će tapase sa šparogama.

Uz već tradicionalnu biciklijadu, ove će se godine po prvi puta organizirati i trek utrka „Izgubljeni herbarij“!

Radionice izrade čokolade sa samoniklim biljem za najmlađe, već tradicionalno pokazno branje bilja na kršanskim livadama i još puno toga obogatit će i ovogodišnju manifestaciju koju organiziraju i ove godine Općina Kršan i Turistička zajednica.

Pozivamo vas da posljednjeg vikenda u travnju i Vi budete dio ove lijepe priče, 10. jubilarnog Festivala samoniklog bilja!festival samoniklog bilja samoniklo bilje kršan tz općine kršan david skoko