Poziv za sudjelovanje u audiciji za statiste u filmu “Bijeg od mora” Veljka Bulajića

Poziv za sudjelovanje u audiciji za statiste u filmu “Bijeg od mora” Veljka Bulajića

24.1.2017. // TV Istra // Objavljeno u kategoriji Kultura

Istarska filmska komisija-Istria film commission poziva sve zainteresirane za statiranje u hrvatskom igranom filmu “Bijeg do mora” redatelja Veljka Bulajića. Film „Bijeg do mora“ međunarodna je koprodukcija Hrvatske i Crne Gore. Suradnju na razvoju scenarija potpisuje istarski publicist Milan Rakovac, a u filmu će igrati glumci iz Hrvatske, Njemačke, Italije, Crne Gore, Slovenije i Makedonije.
 
 Radnja filma prati njemačkog vojnika koji je protiv svoje volje mobiliziran i bačen na ratište, u ovom slučaju tadašnju Jugoslaviju. Glavni lik u filmu preko cijele Istre bježi od partizana koji ga žele ubiti, te se pritom zaljubljuje u Hrvaticu koja je u ratu ostala udovica. Najveći dio filma snimati će se u Istri, a radnja se dijeli na razdoblje Drugog svjetskog rata i današnje vrijeme.
 

Pružanjem niza servisnih usluga na terenu; od prijedloga lokacija do kontakata s lokalnim stanovništvom, gospodarstvenicima i pružateljima usluga uključila se od samog početka i Istarska filmska komisija (IKA-Istarska kulturna agencija), koja je prepoznala promotivni i gospodarski potencijal filma za Istarsku županiju.

Premijera filma zakazana je za kraj 2017. godine.

Film će se krajem veljače i u ožujku snimati na području Istre, a casting za statiste će se održati na sljedećim lokacijama:

PULA – Petak, 27/1/201., Istarska županija – Admiralitet, Riva 8 (prizemlje desno), Pula (od 10:00 do14:00 sati)

ROVINJ – Subota, 28/1/2017., Pou Grada Rovinja/Pučko otvoreno učilište Rovinj – Dom kulture (velika dvorana), Trg maršala Tita 3, Rovinj (od 10:00 do14:00 sati)

LABIN – Subota, 28/1/2017., KuC Lamparna, Rudarska 5, Labin (od 10:00 do14:00 sati)

Casting je otvoren za sve dobne skupine u skladu sa sljedećim specifikacijama:

– 50 osoba koje će utjeloviti likove iz današnjeg vremena (turisti, djelatnici na aerodromu, stjuardese, prolaznici);
– 40 partizana i 3 partizanke;
– 80 mještana/ki, većinom starijih, žene i djeca (svi mršaviji);
– 4 vojnika Talijana;
– 10 – 15 djece od 7-12 god. Poželjno je da su djeca iz okolice Kršana i/ili s Labinštine jer će se scene s djecom snimati u okolici Kršana.

casting film Veljko Bulajić Kršan Labin statisti Bijeg od mora Rabac Labinština Lamparna Rudarska 1 djeca žene talijani partizani mještani L.A.E. XXI