Stampar M - Stampar

Poziv na tribinu 19.03.2015.: Referendum 29.03. o Plominu C – prilika koju ne smijemo propustiti!

Poziv na tribinu 19.03.2015.: Referendum 29.03. o Plominu C – prilika koju ne smijemo propustiti!

17.3.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ekologija

U četvrtak 19.03. u 17:00 sati u Gradskoj knjižnici Labin, Rudarska 1/A, održat će se tribina „Referendum 29.03. o Plominu C – prilika koju ne smijemo propustiti“ koju organiziraju Zelena akcija, Greenpeace i Zelena Istra.Na tribini uvodna izlaganja održat će:
-    Ana Musa, koordinatorica građanske inicijative „Pravo na zdrav život“ iz Ploča, koja je vodila kampanju protiv izgradnje termoelektrane u Pločama što je rezultiralo uspješnim referendumom.
-    Ana Kovačević, članica udruge Žmergo iz Opatije. Opatija se nalazi manje od 30 kilometara zračne udaljenosti od Plomina, utjecaj termoelektrane bio bi izrazit, a građani Opatije nemaju pravo glasa na ovome referendumu.


Lokalna uprava na području Labinštine imala je više prilika da raspiše savjetodavni referendum o termoelektrani Plomin C, što su mnogi građani i tražili. Na žalost, takvi zahtjevi do sada su redovno bili odbijani. Sada kada je referendum napokon raspisan, građanima Labinštine omogućeno je da izraze svoj stav što je prilika koja se ne smije propustiti.Na nedavnom referendumu o termoelektrani u Pločama sudjelovalo je više od 60% građana, od kojih je preko 90% bilo protiv gradnje termoelektrane. Takav rezultat nije mogao ignorirati čak niti investitor koji je nakon referenduma izjavio kako će poštivati volju građana.Rezultat referenduma u Labinštini također će biti snažna poruka HEP-u, Vladi RH, investitorima, ali i lokalnoj upravi. Važno je da što više građana izađe na referendum i iskaže svoj stav. Jer Plomin C imao bi znatan utjecaj ne samo na Labinštinu, nego i na mnogo šire područje gdje žive građani koji na ovom referendumu neće imati pravo glasa.

 

PR

 

 

ekologija greenpeace referendum te plomin te plomin 3 tep c