LC Live

Poziv na radionicu `Unapređenje kvalitete obiteljskog smještaja`

Poziv na radionicu `Unapređenje kvalitete obiteljskog smještaja`

23.11.2017. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

LAG „Istočna Istra" u suradnji sa Gradom Labinom u utorak 28. studenog 2017. godine organizira radionicu na temu "Unapređenje kvalitete obiteljskog smještaja". Radionica će se održati u polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin s početkom u 18:00 sati.

 

Prva tema radionice je „Koliko dobra arhitektura i dizajn utječu na popunjenost kuća za odmor u Istri"  koju će prezentirati dizajner Boris Ružić. BR u svom djelovanju poštuje prostor, prije svega cijeni tradiciju i tijek vremena kojim je obilježen. Tradicija je dio identiteta, a identitet je temelj osobnosti svakoga od nas. Tradicija je živi organizam koju onda prenosimo na svakodnevicu, pa tako istu ugrađujemo u interijer.

 Arhitektonsko i dizajnersko uređenje objekta u kojem nije sazdana tradicija jednoga podneblja, prazna je ljuska, forma bez sadržaja. Tu činjenicu dobro primjenjuje dizajner  Boris Ružić, te se u svome radu često poziva na tradiciju, kako u izboru materijala, tako pristupu gradnji, uređenju objekta. Povijest i tradicija podneblja usmjerava kreativnu misao dajući težinu i dignitet objektu što ujedno i utječe na uspješnost bookinga, jer danas je luksuz poznata stvar i dostupna na svakom koraku , vrijeme je da prepoznamo da destinacija putovanja i kuća za odmor u Istri ne bi nikako trebala predstavljati činjenicu luksuza, jer Istra je sve samo ne luksuz, jer ne smije ni biti, a sva sreća da putnika ima sve više osviješćeni koji su u potrazi za izvornim elementima prepoznatljivih kuća za odmor koje svojim identitetom čine prepoznatljivu i samu  destinaciju njihovog putovanja .

 

Druga tema radionice je "Značaj i uloga vanjskog uređenja u obiteljskom smještaju" koju će prezentirati Katja Sošić, ovlaštena krajobrazna arhitektica i ovlaštena arhitektica urbanistica.

Ovlaštena od Ministarstva kulture za obavljanje poslova na zaštiti i očuvanju kulturnih dobara.

U svom radnom iskustvu direktno sudjelovala u projektiranju krajobraza najznačajnijih investicija u turizmu, kao što su okoliš Hotela Monte Mulini i Hotela Lone u Rovinju koji su ušli u međunarudnu publikaciju ARCHITECTURE TODAY - LANDSCAPE - 44 of the best international Landscape Architects, books publishing 2017.

U studenom 2016. osnovala je vlastiti projektantski ured PLAN 10 d.o.o. sa sjedištem u Rovinju.

Cilj predavanja je predstaviti vanjsko uređenje kao resurs za dodatne ponude u obiteljskom smještaju, mogući sadržaji osim bazena,  kako može postati važan faktor u razvoju vlastite ponude i identiteta.

 

 

edukacija turizam obiteljski smještaj lag lag istočna istra