Povelja za NAJ - akciju „Humanost prije svega-Prijatelji volonteri“

Povelja za NAJ - akciju „Humanost prije svega-Prijatelji volonteri“

23.11.2017. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

21. studenoga 2017. održano je Savjetovanje akcije „Gradovi i općine-prijatelji djece“ u Starogradskoj vijećnici Grada Zagreba na kojem su dodijeljene pohvalnice i povelje za NAJ-AKCIJE 2016. i proglašeno je pet novih gradova i općina prijatelja djece.

Savjetovanje je otvorila predsjednica Saveza DND Hrvatske i predsjednica koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine prijatelji djece“, prof.dr.sc. Aida Salihagić Kadić. Istaknula je kako se akcija Gradovi/općine prijatelji djece već 18 godina razvija, raste i unapređuje novim sadržajima i aktivnostima. Ova akcija koju Savez DND provodi u suradnji s Hrvatskim društvom za socijalnu i preventivnu pedijatriju i uz pokroviteljstvo Ureda UNICEF-a svojim primjerom pokazuje koliko veliku i značajnu ulogu imaju lokalne zajednice u poticanju i provedbi projekata usmjerenih djeci i mladima.

Uzvanicima su se obratile i dječja pravobraniteljica dr.sc. Ivana Milas Klarić, Valentina Otmačić, predstojnica Ureda UNICEF-a, državni tajnik Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, dr.sc. Marin Strmota, te u ime gradonačelnika Grada Zagreba mr.sc Katarina Milković, pomoćnica pročelnika za odgoj i obrazovanje Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

U svečanom dijelu Savjetovanja mr.sc. Giovana Armano, predsjednica Povjerenstva za odabir Naj-akcija iz gradova i općina i mr.sc. Katarina Milković su dodijelile povelje, pohvale i zahvalnice prijavljenima za naj-akcije kojih je ove godine bilo 50 prijavljenih.

Grad Labin , OŠ“Ivo Lola Ribar„ je za svoju prijavljenu NAJ-akciju : „Humanost prije svega-Prijatelji volonteri“ primila POVELJU,  najviše rangirano priznanje koje se dodjeljuje za Naj-akciju, za rad s djecom.

Školske koordinatorice i voditeljice akcija Katija Tefik Baćac, Jangela Sušac Budimir i Ester Stemberger su uz dvije učenice, članice Vijeća učenika- Ninu Kos i Zaru Golja te predsjednicom Gradskog vijeća Grada Labina Eni Modrušan nazočile primanju ove značajne Povelje koja je još jedno veliko priznanje Gradu i Školi koji žive i rade za dobrobit djece, jer ulaganje u djecu je najbolje ulaganje i najveći kapital za Školu, Grad i lokalnu zajednicu općenito.

Poruka koja naglašava njihov projekt-Naj akciju je ona Majke Tereze:

„NE MOŽEMO ČINITI VELIKA DJELA, ALI MOŽEMO ČINITI MALA DJELA S VELIKOM LJUBAVLJU“- mi to činimo, jer su djeca naše najveće bogatstvo.

 

 

volonteri povelja grad labin naj akcija humanost oš ivo lola ribar