POU Labin potpisao ugovor vrijedan gotovo 1,4 milijuna kuna za provedbu EU projekta za zapošljavanje ranjivih skupina stanovništva

POU Labin potpisao ugovor vrijedan gotovo 1,4 milijuna kuna za provedbu EU projekta za zapošljavanje ranjivih skupina stanovništva

24.4.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Pučko otvoreno učilište Labin započinje s realizacijom EU projekta Rudnici baštine, nakon što je jučer u Zagrebu ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Labin , Daniela Mohorović, potpisala  ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom turizma i  Hrvatskim  zavodom  za zapošljavanje.


Projekt čiji je nositelj POU Labin financira se sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.388.793,40 kn tj. u  100 % iznosu.


Partneri u projektu su Otvoreno učilište Diopter iz Pule, Udruga Istra Inspirit, Ugostiteljski obrt Bukaleta i KORAL d.o.o. (Hotel Peteani), a projekt je izrađen uz tehničku podršku Upravnog odjela za gospodarstvo i EU projekte Grada Labina.

Cilj projekta je povećati zapošljivost ranjivih skupina na području grada Labina, grada Pule i šire okolice kroz obrazovanje i stručno usavršavanje s ciljem integracije na tržište rada u sektoru turizma i ugostiteljstva.


Ciljne skupine projekta su nezaposlene osobe s područja Istarske županije s naglaskom na grad Labin i grad Pulu, a koje su pripadnici ranjivih skupina (mlađi od 25 godina, stariji od 54 godine i osobe s invaliditetom) s jedne strane te predavači i mentori praktične nastave s druge strane.

Ministar Cappelli je jučer potpisao 22 ugovora, vrijedna više od 32 milijuna kuna, s predstavnicima ustanova za obrazovanje odraslih i udruga koje djeluju u sektoru turizma i ugostiteljstva, u sklopu natječaja za poboljšanje pristupa ranjivim skupinama tržištu rada. S obzirom na to da je primljen znatan broj kvalitetnih projekata, aktivirana je rezervna lista i povećana alokacija za one koji nisu uspjeli ući u prvobitnu financijsku omotnicu Poziva realiziranog prošle godine s iznosom od 31,5 milijuna kuna. Stoga se ukupna vrijednost dodijeljenih sredstava u okviru Poziva koji pridonosi povećanju zapošljivosti ranjivih skupina povećala na više od 63 milijuna kuna, od čega Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira 85%, odnosno 53,5 milijuna kuna.

eu fondovi financiranje pou labin daniela mohorović