Potvrđena kazna od 11 godina zatvora za drsku kradljivicu sa područja Labinštine

Potvrđena kazna od 11 godina zatvora za drsku kradljivicu sa područja Labinštine

18.3.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

LABIN - E.D. (37) s prebivalištem u Zagrebu pravomoćnom je presudom Općinskog suda u Labinu osuđena na 11 godina zatvora zbog nekoliko desetaka kaznenih djela, uglavnom krađa, koje je posljednjih nekoliko godina počinila diljem Hrvatske. U Labinu je osuđena zbog pet kaznenih djela, i to tri krađe i dva krivotvorenja isprave koje je na istarskom području počinila u razdoblju od 14. ožujka do 22. svibnja 2003. godine. Za jednu krađu u Pazinu je oslobođena optužbe.

Za nedjela počinjena tijekom 2003. pravomoćno je na dvije godine i četiri mjeseca zatvora u Labinu osuđena još u listopadu 2004., no nakon što su joj kasnije u dva navrata objedinjavane kazne koje je »zaradila« na više općinskih sudova diljem Hrvatske, Županijski sud u Puli je krajem veljače ove godine donio pravomoćnu presudu kojom je E.D. osuđena na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 11 godina.


Naime, E.D. je na Općinskom sudu u Labinu osuđena zbog krađe novca, bankovnih kartica i mobitela u prostorijama poglavarstva Grada Pazina, te u osnovnim školama u Raši i Labinu. Za krivotvorenje isprava teretilo je se jer je s ukradenim bankovnim karticama podizala novac na bankomatima te s njima kupovala po dućanima. Još jedna krađa iz ureda u poglavarstvu grada Pazina nije joj dokazana.


Kazni koja joj je odmjerena potvrđenom presudom Općinskog suda u Labinu pridodane su najprije one s općinskih sudova u Sv. Ivanu Zelini, Virovitici, Slatini, Ivanić Gradu, Križevcima i Bjelovaru - sve u ukupnom trajanju od sedam godina pretvorene su u jedinstvenu kaznu od šest godina i tri mjeseca - a kasnije, u konačnih 11 godina zatvora, i pravomoćne presude s općinskih sudova u Karlovcu, Zagrebu i Poreču. Naime, tijekom 2006. godine je na Općinskom sudu u Poreču osuđena na osam mjeseci zatvora zbog prijevare i krivotvorenja isprave.

kradljivica kleptomanka kazna zatvora općinski sud Labin 11 godina zatvor