Potrebna tematska sjednica o turizmu

Potrebna tematska sjednica o turizmu

4.12.2007. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

LABIN -Skupština Turističke zajednice Grada Labina prihvatila je jučer program rada i financijski plan za 2008. godinu te za novog predsjednika izabrala Tulija Demetliku.

Programom i planom, koje je iznijela direktorica Radmila Paliska-Kos, predviđen je prihod od 3,46 milijuna kuna ili 5 posto veći od ovogodišnjeg, što bi trebalo biti ostvareno s 2 posto više dolazaka i noćenja turista u odnosu na ovu godinu. Od toga će se milijun i 522 tisuće kuna utrošiti na poboljšanje uvjeta boravka i unapređenje turističkog proizvoda, 910 tisuća na promotivne aktivnosti, a 15 tisuća kuna na edukaciju i razvoj ljudskih resursa. Uobičajenih 60 tisuća kuna dobit će kao potporu liječnička ambulanta u Rapcu tijekom sezone, a 960 tisuća ide u administrativni marketing. Uz standardne aktivnosti, poseban zadatak sljedeće godine bit će organizacija Europskog prvenstva u jedrenju u klasi »leteći Holandez«, koje će se održati od 30. svibnja od 7. lipnja.

Gradonačelniku Demetliki i njegovom prethodniku Brunu Hrvatinu, koji je vodio sjednicu, izglasana je zamjena: prvi je postao predsjednik TZ-a, a drugi član Vijeća TZ-a. Umjesto Alena Golje poduzeće Rabac u Skupštini će predstavljati Silvija Kos, a u Turističkom vijeću Sandi Sinožić. Predstavnicima u Skupštini TZ-a Istarske županije Ediju Černjulu i Goranu Zahtili potvrđen je novi četverogodišnji mandat. Direktor Rapca Černjul uputio je Gradu zahtjev za što brže donošenje urbanističkih planova, bez kojih njegovo poduzeće ne može u prijeko potrebne investicije. Demetlika smatra da treba riješiti i problem vlasništva nad turističkim zemljištem, a obojica su se zauzela za tematsku sjednicu Gradskog vijeća o turizmu.

tematska sjednica o turizmu Radmila Paliska Kos TZ Alen Golja Silvija Kos Edi Černjul Sandi Sinožić urbanistički plan marketing labin Rabac