Potpisano Pismo namjere za sanaciju i adaptaciju Circola

Potpisano Pismo namjere za sanaciju i adaptaciju Circola

10.9.2012. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Danas je u prostorijama Grada Labina potpisano Pismo namjere za sanaciju i adaptaciju prostora na I. katu palače „Kopa“ i Malog kazališta u vlasništvu Grada Labina, koje koristi Talijanska Unija - Zajednica Talijana iz Labina.

 

Grad Labin, Talijanska Unija - Zajednica Talijana "Giuseppina Martinuzzi", Talijanska Unija iz Rijeke i Universita'' Popolare di Trieste (Pučko učilište iz Trsta) zaključili su Pismo namjere nakon što su ustanovili zajedničku namjeru obnove i adaptacije prostora koje koristi Talijanska unija - Zajednica Talijana iz Labina i to prostora na I. katu zgrade u Ulici Joakim Rakovac (takozvane Palače Kopa) i prostora takozvanog "Teatrina".

 

Zajednica Talijana "Giuseppina Martinuzzi"Labin ostvarila je pravo natjecanja za dodjelu sredstava Ministarstva vanjskih poslova Republike Italije posredstvom Pučkog učilišta iz Trsta u iznosu od  27.000,00 EUR-a za izradu projektne dokumentacije, za čiju će izradu Grad Labin raspisati javni natječaj, te za radove sanacije i adaptacije prostora do maksimalnog iznosa od 253.000,00 EUR-a, dok će eventualne dodatne troškove snositi Grad Labin.

 

Grad Labin provest će potrebne radnje kako bi projektna dokumentacija za planirane radove sanacije i adaptacije prostora iz toč. I. bila izrađena do kraja 2012.godine. U tu svrhu pristupit će se izradi potrebne konzervatorske podloge te provesti postupak javne nabave za odabir izrađivača projektne dokumentacije.

 

Nakon što se izvrši odabir izrađivača projektne dokumentacije, zaključit će se poseban ugovor koji će regulirati međusobne odnose vezano za plaćanje izrade projektne dokumentacije.

pou daniela mohorović eu fondovi novac financiranje fondovi italija