Potpisani ugovori sa novim gradskim stipendistima

Potpisani ugovori sa novim gradskim stipendistima

2.12.2013. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Pedeset i četiri novih gradskih stipendista, od čega devet učenika srednje škole i 45 studenata, potpisalo je u petak, 29. studenog 2013. godine s Gradom Labinom ugovor o stipendiranju za školsku/akademsku 2013./2014. godinu. Grad ukupno stipendira 155 studenata i 20 učenika, za što izdvaja 1,1 milijuna kuna

Grad je ove godine povećao i broj nagradnih stipendija te tako svi studenti koji ostvare prosjek ocjena 4,00 do 4,5 dobivaju dodatnu nagradnu stipendiju,dok oni studenti koji ostvare prosjek od 4,5 do 5,0 dobivaju dodatne dvije stipendije.

Čestitajući novim stipendistima Grada Labina, gradonačelnik Tulio Demetlika istaknuo je kako je osnovni motiv za dodjeljivanje gradskih stipendije trajna opredijeljenost Grada Labina za ulaganje u znanje i izvrsnost kao preduvjeta za budućnost našega grada i kraja.

 

Istaknuo je kako ima je zadatak osigurati mladima najbolje uvijete u rodnom gradu kako po dovršetku studija ne bi ostali u gradovima gdje su studirali.

Svečanosti potpisivanja prisustvovali su  Bruno Hrvatin, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti  i Eni Babić, savjetnica za odgoj, obrazovanje i sport.

 

stipendisti stipendije ugovori potpisivanje ugovora