Potpisan ugovor o financiranju projekta „Shpeena DOX- festival dokumentarnog filma" u iznosu 24.316,00 kuna

Potpisan ugovor o financiranju projekta „Shpeena DOX- festival dokumentarnog filma" u iznosu 24.316,00 kuna

11.5.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva je sa dobitnicima financijskih sredstava iz Filantropskog fonda „Zajedno za zajednicu" potpisala ugovore o financiranju projekata.

 Podsjetimo se, natječaj „Zajedno za zajednicu" financira se iz istoimenog Filantropskog fonda kojeg su članovi Milenij hoteli iz Opatije, Valamar Riviera iz Poreča, Turistička zajednica Općine Brinje, a sredstva istog poduplala je Nacionana zakalda za razvoj civilnoga društva.

 Cilj natječaja bio je poticati partnerstvo i umrežavanje javnog, civilnog i turističkog poslovnog sektora kroz razvoj društveno odgovornog turizma u zajednici te podići kvalitetu života u zajednici aktivnim participiranjem organizacija civilnoga društva.

 Za financiranje je odobreno ukupno 4 projekata u ukupnom iznosu od 75.000,00 kuna koji će doprinijeti ostvarenju ciljeva natječaja:

  1. Udruga za mlade Alfa Albona s projektom „Shpeena DOX- festival dokumentarnog filma" (Istarska županija) - odobreno financiranje u iznosu od 24.316,00 kn
  2. Centar za građanske inicijative Poreč s projektom „Festival „Homo, fešta!" (Istarska županija) - odobreno financiranje u iznosu od 10.284,00 kn
  3. Centar za aktivnosti i terapiju uz pomoć životinja "Moj prijatelj" s projektom „Doživi ljepotu otoka Krka na konjskim leđima" (Primorsko-goranska županija) - odobreno financiranje u iznosu od 21.250,00
  4. Hrvatski Crveni križ - Gradsko društvo Crvenog križa Opatija s projektom „Welcome" - odobreno financiranje u iznosu od 19.150,00 kn.

 Projekt „Shpeena DOX- festival dokumentarnog filma" kojeg provodi labinska Udruga za mlade Alfa Albona  provoditi će se u razdoblju od 1.5. do 31.8. 2017. godine. Sam Festival dokumentarnog filma odvijati će se tokom mjeseca srpnja u starogradskoj jezgri grada Labina a predviđeno trajanje je 3 dana. Osim festivala, također u srpnju, planirane su filmske radionice za djecu i mlade. U sklopu projekta, na frekventno mjesto u Gradu Labinu, bit će postavljen Photobooth (kabina za slikanje) u kojoj će se zainteresirani moći fotografirati te će fotografije biti objavljene na Facebook stranici festivala.
Navedenim projektom udruga želi utjecati na povećanje filmske publike na Labinštini te ponuditi kvalitetnu dozu kulture stranim gostima, uključiti djecu i mlade u filmsko stvaralaštvo kroz radionice, senzibilizirati djecu i mlade na probleme u društvu kroz autorske dokumentarne filmove angažiranog karaktera, približiti europsko građanstvo i vrijednosti Europske Unije te ostvariti suradnje i partnerstva unutar audiovizualnih djelatnosti na međunarodnoj razini.

 U razdoblju od 1.5. do 30.9. u Gradu Poreču provodit će se projekt „Festival „Homo, fešta!" a isti će provoditi Centar za građanske inicijative Poreč. Kroz organiziranje Festivala kreirat će se kulturno-zabavni sadržaj o LGBT kulturi namijenjen široj lokalnoj zajednici te turistima Grada Poreča. Isti će trajati 3 dana te će biti organizirana izložba, projekcije filmova, party i tribine LGBT tematike. Isti će tematski biti okrenut podršci LGBT osoba od strane njihovih obitelji i prijatelja/ica; prihvaćanje i ljubav i važnost istih za zajednicu.

 Centar za aktivnosti i terapiju uz pomoć životinja "Moj prijatelj" s projektom „Doživi ljepotu otoka Krka na konjskim leđima" omogućit će lokalnom stanovništvu i turistima besplatno jahanje šumama i livadama kako bi doživjeli drugačiji godišnji odmor te upoznali dosad nepoznata prostranstva otoka Krka. Projekt će se provoditi u Njivicama na otoku Krku u razdoblju od 1.5. do 30.9.2017. godine, a jahanje će biti prilagođeno različitim stupnjevima znanja korisnika, od početnika do profesionalnih jahača.

 Projekt „Welcome" provodit će Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Opatija u razdoblju od 1.5. do 15.10.2017. godine. Projekt je usmjeren na stanovništvo Opatije te turiste starije od 60 godina za koje će se organizirati zdravstveno-preventivne, rekreacijske i zabavne aktivnosti. U razdoblju trajanja projekta jednom tjedno bit će organizirano šetanje šetalištem Carmen Sylve uz mjerenje tlaka i šećera te individualno turističko vođenje osoba s posebnim potrebama. Dva puta mjesečno će se u suradnji sa udrugom „Kulturni front" organizirati igranje društvenih igara te radionica streličarstva. Osim toga, će se jednom mjesečno do 1.8. organizirati igra „lov na blago". Sve će aktivnosti biti prilagođene starijim korisnicima i njihovim specifičnim potrebama. 

 Pozivamo građane da podrže projekte i uključe se u projektne aktivnosti.

shpeena dox udruga alfa albona udruga financiranje kod špine