Potpisan Predugovor o podjeli i preuzimanju djelatnosti javne odvodnje

Potpisan Predugovor o podjeli i preuzimanju djelatnosti javne odvodnje

30.12.2011. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Danas je u prostorijama Grada Labina potpisan Predugovor o podjeli i preuzimanju djelatnosti javne odvodnje između TD Vodovoda Labin d.o.o. Labin, kao preuzimatelja, i TD 1. Maj Labin d.o.o. Labin, kao prenositelja.

 

Temeljem novog Zakona o vodama (NN 153/09 i NN 130/11), koji je stupio na snagu 01. siječnja 2010. godine, djelatnost javne vodoopskrbe i javne odvodnje obavljaju javni isporučitelji vodne usluge. U skladu sa donesenim Zakonom Gradsko vijeće Grada Labina kao i Općinska vijeća Općine Raša, Kršan, Sv. Nedelja i Pićan donijeli su Zaključke kojima se određuje da će djelatnost javne odvodnje od 01. siječnja 2012. obavljati TD Vodovod Labin d.o.o. Labin, te su se zadužila Trgovačka društva 1. Maj Labin d.o.o. Labin i Vodovod Labin d.o.o.Labin da poduzmu aktivnosti potrebne zbog usklađenja svojih djelatnosti sa novim zakonskim propisima. Skupština TD 1. Maj Labin d.o.o. donijela je 19. travnja 2011. godine Odluku o razdvajanju djelatnosti odvodnje i pripojenju dijela poduzeća TD Vodovod Labin d.o.o., te je Skupština TD Vodovod Labin d.o.o. 18. listopada 2011. godine donijela Odluku o dopuni djelatnosti.

Potpisanim Predugovorom uređeni se međusobni odnosi TD 1. Maj Labin d.o.o. i TD Vodovod Labin d.o.o. na način da pravni učinci podjele i ustupa nastupaju danom sklapanja Glavnog ugovora kojim će se urediti odnosi ugovornih strana koji nisu uređeni Predugovorom.

Stoga, obavještavaju se svi korisnici usluga da se od 01. siječnja 2012. godine za sva pitanja vezana za javnu odvodnju obrate poduzeću Vodovod d.o.o. Labin, te će se usluga javne odvodnje fakturirati zajedno sa uslugom javne vodoopskrbe putem zajedničkog računa Vodovoda Labin. Trenutno važeće cijene po kojima TD 1. Maj d.o.o. Labin zaračunava uslugu javne odvodnje primjenjivat će i TD Vodovod Labin d.o.o. Labin u 2012. godini.

 

Predugovor su potpisali direktor TD Vodovod d.o.o. Labin, Dino Škopac i direktor TD 1. Maj d.o.o. Labin, Alen Golja, te su potpisivanju nazočili i Eni Modrušan, zamjenica gradonačelnika Grada Labina, ujedno i predsjednica Skupštine TD 1. Maj d.o.o. Labin, i Zoran Rajković, zamjenik gradonačelnika Grada Labina.

komunalno alen golja td vodovod d.o.o vodovod d.o.o dino škopac eni modrušan zoran rajkovic odvodnja