Potpisan Aneks Kolektivnog ugovora za djelatnike vrtića

Potpisan Aneks Kolektivnog ugovora za djelatnike vrtića

18.3.2013. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika, danas je u ime osnivača Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac potpisao Izmjene Kolektivnog ugovora za djelatnike vrtića, kojim se dosadašnja prava sadržana u Kolektivnom ugovoru iz 2010. godine primjenjuju na neodređeno vrijeme. U ime djelatnika Ugovor je potpisala Anita Car, predsjedinca Sindikata odgoja i obrazovanja Hrvatske. Kolektivni Ugovor su potpisali i načelnici labinskih općina.

 

Tom je prigodom gradonačelnik Tulio Demetlika izrazio zadovoljstvo stečenim uzajamnim povjerenjem ali i zadržavanjem postojećeg standarda.

 

Grad Labin u 2013. godini planira dogradnju jaslica odnosno otvaranje dvaju novih odjeljenja za čiju je izgradnju planirano 2,6 milijuna kuna u proračunu. Upravo to ukazuje na stalnu brigu grada za svoje najmlađe sugrađane što je preduvjet kvalitete života na Labinštini.

 

Mladim obiteljima je prioritet sigurnost njihove djece u okviru predškolskih ustanova, što prepoznajemo i poštujemo, naglasio je gradonačelnik Demetlika.

 

Grad Labin ujedno sufinancira boravak djece u vrtiću plaćajući 62% ukupne ekonomske cijene odnosno 1.055,89 kn dok roditelji djece plaćaju 38% cijene, odnosno 650,00 kn za boravak djece u vrtiću.

 

kolektivni ugovor dječji vrtić