Postanite i vi VIP tinejdžer Hrvatske kao Mario Gigović

Postanite i vi VIP tinejdžer Hrvatske kao Mario Gigović

3.2.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Jučer je u hotelu Arcotel Allegra Zagreb predstavljeno 2.natjecanje Vip Najuspješniji tinejdžer Hrvatske 2011.   Konferenciji su prisustvovali Barbara Kolar,  Mario Ancic,  Iva Sulentic i Ivica Propadalo koji su ovogodisnji `prijatelji projekta`.
Brojne poznate osobe podržale su ovo natjecanje, a neke od njih biti će s nama u finalu: Daniela Trbovic, Tarik Filipović, Gordan Kozulj, Leona Paraminski, Maja Vucic, Ivana Kindl, Sanja Pilic i mnogi drugi.
Prijave kandidata traju od 1.2.-15.02. putem web stranice www.najuspjesniji-tinejdzer.com. Hocemo li i ove godine imati nekoga poput pobjednika natjecanja ili visokoplasiranog Marija Gigovica il Labina preostaje nam tek vidjeti.
 
Prijavljeni kandidati su obrazovani mladi ljudi koji sudjeluju na velikom broju  natjecanja u znanju i sportu na svim razinama pa tako i međunarodnim natjecanjima, pišu istraživačke radove (neke od tema su: ''''''''''''''''Rano otkrivanje raka debelog crijeva'''''''''''''''', ''''''''''''''''Utjecaj masmedija na razvoj adolescenata'''''''''''''''', ''''''''''''''''Utjecaj porodne težine i porodne dužine na rast u ranoj adolescenciji - prihvaćen za objavu u Hrvatskom časopisu za javno zdravstvo''''''''''''''''), a njihovi projekti su nagrađivani. Prošlogodišnja pobjednica natjecanja Mirta Stantić izdala je roman te je finalistica međunarodne selekcije za Milenijski kamp mladih znanstvenika (MYC Helsinki 2010.), ide paralelno dvije srednje škole i trenira aktivno dvije vrste sporta. Pobjednik Kristian Dominik Rudež odlični je gimnazijalac koji se uz brojna  natjecanja u znanju iz raznih predmeta natjece i u sportu te je prvak RH u Nanbundu, pogađa dramsku sekciju i izvan nastavne radionice.

Najuspješniji tinejdžeri su uspješni srednjoškolci koji u slobodno vrijeme pohađaju mnogobrojne izvan nastavne aktivnosti, volontiraju i preslika su onoga što društvo znanja uistinu predstavlja. Pobjednici natjecanja tijekom godine dana postaju primjer i uzor mladima te promoviraju obrazovanje, zdrav način života, bavljenje sportom i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.
 

Natjecanje Najuspješniji tinejdžer Hrvatske ima i humanitarnu akciju jer se prihod od prodaje ulaznica uplaćuje u Humanitarnu organizaciju Dora za dvije godišnje stipendije njihovim štićenicima. Danas je potpisan novi ugovor .


 

                                                                                                         KRITERIJI ZA NATJECANJE

 

    * srednja škola sa četverogodišnjim obrazovnim programom i  pohađanje druge strednje škole
    * vrlo dobar ili odličan prosjek ocjena
    * natjecanja u znanju i sportu na svim razinama- školska, regionalna, državna i međunarodna natjecanja (bodovanje prema razinama)
    * istraživački radovi
    * radovi na raznim projektima za mladež
    * sudjelovanje u radionicama
    * obrazovni tečajevi-dodatno usavršavanje (škole stranih jezika, informatika i sl.)
    * što veći broj izvan nastavnih aktivnosti u slobodno vrijeme
    *  volontiranje
    * prijava za natjecanje mora biti odobrena od strane roditelja

                                                                                 Sistem odabira Najuspješnijeg tinejdžera Hrvatske

 

Od svih prijavljenih kandidata, koji se na natjecanje prijavljuju od 1.02.-15.02. putem online kupona na web stranici projekta www.najuspjesniji-tinejdzer.com, sistemom bodovanja prema razrađenim kriterijima odabiru se najuspješniji kandidati. Tijekom mjeseca ožujka najbolji će biti pozvani na polufinala koja će se održati u pet gradova u Hrvatskoj (Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Dubrovnik) gdje će rješavati kratak test znanja i opće informiranosti. Sa polufinalistima će se družiti i poznate osobe iz svih krajeva Hrvatske koji su ove godine u funkciji prijetalja projekta. Polufinalna natjecanja biti će popraćena i od strane brojnih medija.

Temeljem zbroja bodova prema kriterijima i testa znanja odabrati će se  10 djevojaka i 10 mladića za finalno natjecanje u Zagrebu.

U finalu se boduje:  test općeg znanja i kulture, odgovori na pitanja iz problematike svakodnevice (socijalna osjetljivost), show u kojem kandidati pokazuju ono u čemu su uspješni i za što se obrazuju (likovna i glazbena umjetnost, sport, kreativnost), a biti će odabran i pobjednik internet glasovanja. Finale natjecanja održati će se 07.svibnja 2011. u Zagrebu u  Hypo centru u najvećoj dvorani Kornati..

 

 

Nagrade koje osvajaju pobjednici

 

    * prijenosno računalo sa spajanjem na internet
    * poklon paket knjiga
    * mobitel
    * tečaj stranog jezika
    * štedna knjižica sa pologom
    * plesni tečaj
    * sat
    * edukativno putovanje
    * fotoaparat
    * odjeća i obuća

 

Ivana Delač

 

mario gigović najtinejdžer