Post festum napada 59-godišnjeg Labinjana na recepcionera opatijske Thalassotherapije

Post festum napada 59-godišnjeg Labinjana na recepcionera opatijske Thalassotherapije

30.4.2014. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Dvadeset i sedmi rođendan recepcionar u opatijskoj Thalassotherapiji Dino R. iz Pasjaka proslavio je bez torte, jedino što je na svoj rođendan mogao, dan nakon što je dobio batine od razjarenog pacijenta,piti sok na slamku. Usnica mu je sašivena s osam šavova, rana je duboka gotovo tri centimetra, ali se nada da će sve brzo zarasti. Događaj neće tako brzo izbrisati iz glave, nalazi se na bolovanju.

Razgovaramo s Dinom nakon što je prvi šok prošao. Boji se za prednji zub koji se rasklimao, nakon što je dobio šakom po ustima od pacijenta iz Labina 59-godišnjeg Seada Hušidića.

- Radim na recepciji punih sedam godina, tako nešto nisam do sada doživio.

Ozbiljno shvaćam svoj posao, svi pacijenti su jednaki, dolaze zbog zdravstvenih problema, nije nikome lako i zato nastojim svakome pomoći, porazgovarati, naći lijepu riječ i barem načas olakšati pacijentu tegobe.

Bez obzira da li je to nonica ili nonić, ljudski popričam sa svakim pacijentom, a na kraju me jedan nono isprebija na poslu, čudi se Dino ne shvaćajući još uvijek zašto se to dogodilo.

 

Batine na poslu

 

- Nisam se ja ni branio, taj pacijent je bio strašno razjaren, nije se moglo uopće pričati s njime, on je urlao iako mu nitko nije kontrirao, dapače, pokušao sam mu mirnim glasom objasniti da galamom neće ništa učiniti. A što je njega isprovociralo, to ni danas ne znam. Došao je sanitetskim vozilom iz Labina do Opatije, mada nije bio naručen za taj dan. On je iz pri-jemne kancelarije odakle su ga vratili na recepciju upravo zato jer nije bio naručen za taj dan, već sedam dana ranije kada se nije ni pojavio. "Ja sam hrvatski branitelj, šta vi mislite? Hoću pregled!", vikao je pacijent unatoč tome što sam mu pokušao kazati da sjedne, da se smiri i da ćemo vidjeti što se može učiniti.

- Onda me je pljunuo. Rekao sam mu da izađe iz ustanove, a on me pljunuo i drugi put. Uhvatio sam ga za ruku i krenuo prema izlaznim vratima, no pokušao me udariti u glavu. Izmaknuo sam se i viknuo kolegici da zove policiju.

Otišao sam prema toaletu da sperem pljuvačku s lica a on punom snagom baci mobitel prema mojoj glavi.

 

Primitivni ispad

 

Izlazim iz toaleta i opet naletim na razjarenog pacijenta i tada me je šakom počeo udarati u lice. Pao sam na pod, pokušao me tući i dok sam ležao na podu, ali su naišli pacijenti koji ga pokušavaju odvući od mene. Povukao se kao da se ništa nije dogodilo, otišao je na pregled, a u međuvremenu je stigla i policija i odvela ga. Takav čovjek ne može šetati uokolo, premlatiti nekoga bez povoda i onda vikati "ja sam lud" kako bi opravdao svoj postupak, zaključuje Dino.

- I što sada? Nalazim se na neželjenom bolovanju, poremetio sam posao i sebi i kolegici koja će morati raditi za dvoje, a to sam najmanje želio, rezignirano je rekao Dino rekavši da unatoč svemu i dalje voli svoj posao.

Slavica KLEVA

napad tučnjava tjelesna ozljeda teška tjelesna ozljeda primitivizam crna kronika