Posljednja ovogodišnja gastro manifestacija u Rapcu

Posljednja ovogodišnja gastro manifestacija u Rapcu

4.9.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Zabava

Turistička Zajednica Grada Labina organizira posljednju u nizu gastro manifestacija koja će se održati prekosutra na rabačkoj rivi. Gastro večeri pod nazivom Ca so kuhale naše noni  do sada su organizirane redovito tijekom ljetnih mjeseci, i dobra su prilika da se stranim, kao i našim gostima pokaže barem malo od naše domaće kuhinje te ponude proizvoda tipičnih našem podneblju.

Tako će se nuditi široki izbor istarskih jela od pršuta, pancete, njoki, fuži, maslinovog ulja, domaće rakije te ostale hrane, pića i poslastica. U nedjelju će posjetitelji imati prilike degustirati i kupiti nadaleko poznat  istarski tartuf.

Gastro večeri dobra su i jedinstvena prilika da se svi oni koji su odlučili biti naši gosti, ljetovati kod nas, upoznaju sa nečim potpuno lokalnim i onim što mogu okusiti samo u našim krajevima. Zahvaljujući upravo takvim večerima, nešto od naše hrane može se tijekom godine naći i na stolovima nekih restorana u inozemstvu. Uz jela i pića koja će se nuditi na rabačkoj rivi, posjetitelji će moći uživati i u istarskim narodnim plesovima koje će izvoditi folkloraši RKUD-a  Rudar  iz Raše, skupine ART-DANCE iz Pule, a prisutne će zabavljeti i grupa HIGHLANDERS.

 

ca su kuhale naše none gastronomija istarska kuhinja artdance kud zlatela ugostiteljstvo istarska kuhinja ca so kuhale naše noni rkud rudar raša