Posjet labinskim vrtićima povodom Dječjeg tjedna

Posjet labinskim vrtićima povodom Dječjeg tjedna

8.10.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Povodom obilježavanja Dječjeg tjedna koji se  organizira prvog punog tjedna u listopadu, gradonačelnik Valter Glavičić, zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Labina Borjan Batagelj posjetili su jučer vrtiće „Pjerina Verbanac“ i „Gloria“ te Centar „Liče Faraguna“.

Ponešto drukčiji oblik i kratko druženje no što je to bilo uobičajeno proteklih godina, bili su dovoljni da naši najmlađi sugrađani s oduševljenjem preuzmu poklone s raznim didaktičkim igračkama te odmah i odrasle uključe u svoju igru. No, ni veliki nisu otišli praznih ruku; mališani su tako gradonačelniku, zamjenici i pročelniku poklonili pjesmu, crteže i likovni rad s porukama djece odraslima i dječjim pravima, između kojih su poručili „Trebate slušati malene i biti sretni što su maleni sa vama“.

Dječji tjedan obilježava se nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom čime se nastoji skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu, čiji je moto „Ljubav djeci prije svega!“.


dječji tjedan vrtić dječji vrtić pjerina verbanac dv pjerina verbanac tratinčice