Posjet labinskim vrtićima povodom Dječjeg tjedna

Posjet labinskim vrtićima povodom Dječjeg tjedna

1.10.2018. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Povodom obilježavanja Dječjeg tjedna koji se  organizira prvog punog tjedna u listopadu, zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada posjetila je vrtiće „Pjerina Verbanac“ i „Gloria“. Dječji tjedan obilježava se nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom nastoji se skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu. Dječjim tjednom se, između ostalog, želi naglasiti važnost prava svakog djeteta službeno zapisanih u Konvenciji Ujedinjenih naroda o pravima djeteta te usmjeriti pozornost najšire javnosti prema položaju, pravima i potrebama djece u društvu.

Tijekom posjete vrtićima, zamjenica je mališanima uručila prigodne poklone te poslušala njihove želje. Polaznici oba labinska vrtića pripremila su iznenađenja za zamjenicu te su oduševili sve prisutne svojim recitacijama i spremljenim crtežima.

Zamjenica je naglasila kako je Grad Labin ove godine otvorio nadograđeni dio dječjeg Vrtića „Gloria“ te time osigurao mjesta u vrtiću za svu djecu sa područja Grada, a radovi na energetskoj obnovi centralnog vrtića „Pjerina Verbanac“ napreduju prema planu.

Nastavak obilježavanja Dječjeg tjedna slijedi već sutra kada Grad Labin za djecu dječjih vrtića i nižih razreda osnovnih škola u kinu Labin organizira projekciju animiranog filma „Nevjerojatna priča o divovskoj kruški“.

dječji tjedan dječji vrtić djeca