Posjet Erasmus tima iz Labina Turskoj

Posjet Erasmus tima iz Labina Turskoj

31.1.2022. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Od 17. do 21.1.2022. članovi Erasmus+KA2 projekta “Cultural heritage is a bridge from past to future” Srednje škole Mate Blažine Labin otišli su na 2. mobilnost u Ticaret Borsası Anatolian srednju školu u Manisi, nedaleko Izmira u Turskoj. U mobilnosti su sudjelovali sljedećie učenice i učenici: Barbara Vozila, Nikol Vozila, Ivan Farkaš, Thomas Katičić, Riccardo Celić te profesorice Karmen Diminić Milevoj i Sandra Juran. Prethodna mobilnost održana je potkraj 2019.godine te su se odonda, iz svima poznatih razloga sve mobilnosti otkazivale. No, poštujući epidemiološke mjere svi su se članovi timova iz pet različitih zemalja (Mađarske, Hrvatske, Turske, Češke i Španjolske) okupili u Manisi i uspješno odradili ovu mobilnost.   

Projekt Cultural Heritage is a Bridge from Past to Future osmišljen je s ciljem da učenike potiče na promišljanja o važnosti očuvanja kulturne baštine te uvažavanje socijalne, jezične i kulturne raznolikosti.

Domaćini su u matičnoj školi organizirali prijem sudionika i predstavljanje timova. Zadatak ove mobilnosti bio je pripremiti rad o značajnim povijesnim ličnostima našega podneblja koji su, svojim djelovanjem, obilježili ovaj kraj i regiju. Izbor je pao na Giuseppinu Martinuzzi i Ivana Pipana kojega su, vrlo uspješno uprizorili Elin Franković i Bruno Falco pod mentorstvom profesorice Karle Golja Milevoj. Video je montirala i obradila učenica Leonarda Ivašić.


ssmb.hr


erasmus turska srednja škola mate blažina