POŠALJI SVE U P.M. I IZAĐI NA IZBORE! (izložba & koncert)

POŠALJI SVE U P.M. I IZAĐI NA IZBORE! (izložba & koncert)

16.5.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Klub mladih KuC-a “Lamparna” u sklopu programa poticanja mladih da aktivnije sudjeluju u društveno-političkom životu lokalne zajednice, a prvenstveno da u što većem broju izađu na predstojeće lokalne izbore, nakon 2009. i 2013. godine,  u subotu, 20. svibnja 2017., s početkom u 23 sata, po treći put organizira tradicionalni koncert  pod nazivom POŠALJI SVE U P.M. I IZAĐI NA IZBORE na kojem će uz LET3, koji će uz vječne hitove predstaviti i svoj zadnji album ‘Angela Merkel sere’, kao predgrupe nastupiti From Another Mother iz Zagreba te AZRmAni, Azra tribute band iz Raše.
 
 
 
Prije koncerta, u Galeriji “Lamparna”, u sklopu ciklusa V.I.T.R.I.O.L. u 20:00 sati otvara se izložba “Time for a New State” legendarne, slovenske, umjetničke skupine IRWIN, koji dolaze u Labin neposredno nakon izložbe “The NSK State-in-time Pavilion” upravo otvorene na ovogodišnjem venecijanskom Bijenalu, gdje je NSK-Država otvorila vlastiti paviljon u Palazzo Ca’Tron, a kojeg 17. svibnja otvaraju  i u Beču.

 

“Time for a New State” projekt je u tijeku (2011.-2017.) koji predstavlja diskusijsku platformu za ponovno promišljanje pitanja građanstva, zajedničkog nasljeđa te, općenito, smisla i razloga postojanja države kao civilizacijske tvorevine. Uz dokumente i publikacije IRWIN-a i NSK-a, na izložbi će biti predstavljen i njihov istoimeni dokumentarni film o prvom Kongresu građana NSK Države održanog u Berlinu, 2013.godine.
IRWIN čine slovenski umjetnici: Dušan Mandič, Miran Mohar, Andrej Savski, Roman Uranjek i Borut Vogelnik. Osnovan je 1983. godine, a godinu kasnije postaje dijelom većeg kolektiva, kontroverznog “Neue Slowenische Kunst” (NSK), kao odjel koji se bavi vizualnom umjetnošću i suvremenom umjetničkom praksom. Pored njih, NSK su osnovali “Laibach” kao glazbeni odjel, i “Sestre Scipiona Nasice” kao kazališni odjel.
 

 

IRWIN iza sebe imaju impresivan broj svjetski relevantnih izložbi, izlagali su u gotovo svim vodećim europskim i svjetskim muzejima i galerijama, uključujući i velike umjetničke manifestacije poput Manifeste u Rotterdamu i Ljubljani, venecijanskog Bijenala,… . 2004. godine bili su dobitnici nagrade “Jakopič”, najvišeg slovenskog priznanja za doprinos na području vizualnih umjetnosti.

 

Program KuC-a “Lamparna” i Kluba mladih “Klub 21” u 2017. provodi se uz potporu Ministarstva kulture, Zaklade Kultura nova te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu   politiku

 

www.lamparna.hr

From Another Mother Rabac Labin Raša koncert izbori mladi Klub mladih Klub 21 Grad labin izbori lokalni izbori IRWIN Lamparna zabava KuC Lamparna LET3